vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cine este Paco Jemez, antrenorul cu care negociază Rotaru!

Patronul CSU Craiova este gata, în sfârșit, după 7 ani, să aducă fotbalul spectacol pe Oblemenco.

Mihai Rotaru negociază de zor cu Paco Jemez. Potrivit celor de la Gsp.ro, tratativele sunt destul de anevoioase, peste 6.000 de euro pe lună fiind diferența dintre cerere și ofertă. Antrenorul iberic vrea peste 20.000 euro salariu lunar, în vreme ce Rotaru, numit de suporteri „Ariciul” vrea să bată palma la 14.000 euro.
Paco Jemez este un antrenor ultra ofensiv, care ar transforma radical stilul de joc al trupei lui Rotaru. Spaniolul și-a expus filosofia despre fotbal în cadrul unui interviu dat celor de la CoachesVoice. Iată cum gândește ibericul fotbalul: „O echipă de fotbal este ca o orchestră. Nu toată lumea poate cânta la vioară sau la pian. Cineva trebuie să cânte la țambal. O mulțime de oameni sunt surprinși de faptul că din tipul cu țambalul – un înfricoșător fundaș ca mine – a apărut un manager angajat în această filozofie a jocului: atac, fotbal combinat, cu un ochi constant asupra obiectivului adversarului. Răspunsul este simplu: am avut norocul de a fi în echipe grozave, jucând alături de mari fotbaliști. Bebeto, Rivaldo, Mauro Silva, Martín Vázquez … I-am invidiat. Puteau face orice cu mingea. Întrucât eu nu puteam juca așa, a fost foarte clar că, atunci când am devenit manager, echipele mele vor juca ca ei.
Dar apoi realitatea te lovește. Realitatea că această idee a jocului este probabil cea mai riscantă dintre toate. Și riscul aduce frică. Nu în cazul meu. Cred că frica este necesară. Ne ține în viață. Nici în cazul jucătorilor pe care i-am avut. Toți fotbaliștii au o latură curajoasă. Trebuie doar să știți ce buton să apăsați pentru a-l găsi. Dar am simțit frica în mulți dintre cei din jurul meu. Mai des decât aș fi crezut, mi s-a cerut să-mi schimb ideea despre joc. Uneori, de către președinți: „Paco, ce zici să mergem puțin mai adânc în spate?”. Le spun același lucru tuturor. „Dacă poți promite că prin tragerea fundurilor înapoi, vom obține rezultatul, îl voi face”.
Dar în fotbal, nimeni nu îți poate garanta asta. Nici ei nu vă pot garanta fericirea. Aceasta este o profesie minunată, dar este și a dracu de grea! Spun multe în timpul cursului de pregătire al antrenorilor. Te pregătesc și te învață foarte bine, dar simt că îmi lipsește ceva. Ce se întâmplă atunci când nu obțineți rezultate? Sau când ai un jucător care s-a enervat cu tine pentru că nu joacă? Sau primești huiduieli din tribune? Nu vă spun asta. Nici ce se întâmplă când intri într-un vestiar. Din acel moment, nu te mai gândești la altceva decât la fotbal. În fiecare zi, îmi dedic toate orele în care sunt treaz fotbalului. Dorm bine, dar nu prea mult. În cel mai bun caz, cinci ore”.

Politica