miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România câștigă cu 28-0 „la masa verde” meciul cu Belgia. „Suntem dezamăgiți că nu am jucat acest meci, aveam nevoie să-l câștigăm pe teren”

Naționala de rugby a României câștigă „la masa verde”, cu 28-0, victorie cu bonus ofensiv – 5 puncte, meciul cu Belgia din ultima etapă a ediției 2020 a Rugby Europe Championship. Decizia a fost luată de către Colegiul Director al Rugby Europe, care s-a reunit astăzi.

Programată pentru data de 7 februarie, la Craiova, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, partida dintre România și Belgia a fost suspendată după ce Rugby Europe a anunțat că a fost informată că delegația belgiană nu poate părăsi țara pentru a ajunge în România.

„Noi suntem dezamăgiți că nu am jucat meciul, aveam nevoie să câștigăm acest meci pe teren pentru că nu am mai jucat de un an de zile și era o pregătire foarte bună pentru ediția din acest an a competiției, pentru debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială. Ne pare rău de acestă situație, suntem sportivi, așa cum am mai spus, ne dorim să câștigăm jucând, înțelegem că a fost o situație deosebită, cred că nici belgienii nu și-au dorit acest lucru, nu cred că a depins de ei, a fost decizia autorităților de acolo. Pe de altă parte cred că după atâta muncă pe care am depus-o în pregătirea acestui meci meritam rezultatul acesta și sunt sigur că la fel ar fi fost și în teren. Cel puțin ultimele două săptămâni de pregătire au fost foarte grele, am stat într-o parte, ne-am pregătit în alta la teren, în alta la sală, în alta la recuperare, cantonament închis, nu am avut voie să interacționăm cu nimeni, am stat departe de familie, de prieteni, iar programul zilnic a fost: antrenamente, masă și somn. Staff-ul a gestionat foarte bine situația mai ales după anunțul făcut de Rugby Europe că meciul se suspendă, am primit o zi liberă pentru că băieții au căzut moral: te pregătești la intensitate maximă, aștepți să joci și apoi afli că nu mai are loc meciul. Repet, ne-am fi dorit să jucăm meciul pentru că avem nevoie de meciuri înainte de a începe ediția 2021”, a declarat Eugen Căpățînă, vice căpitanul Stejarilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasamentul ediției 2020 a Rugby Europe Championship va fi definitivat după disputarea pe 7 februarie a celor două meciuri restante, Spania – Portugalia și Georgia – Rusia.

Play-off-ul dintre  ultima clasată în ediția 2020 a Rugby Europe Championship și câștigătoarea Trophy, Olanda, va trebui să se dispute până pe 13 iunie 2021. Câștigătoarea va disputa meciurile din ediția actuală a REC în lunile iulie și noiembrie.

De asemenea, Colegiul Director a decis menținerea datelor de disputare a ediției 2021, care va debuta în weekendul 6-7 martie, se va desfășura de-a lungul lunii și va continua apoi în iulie.

sursa: frr.ro

Politica