sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Oamenii legii au ieșit în stradă la proteste

Cer salarii mai mari și alte drepturi care li se cuvin! Protestele sindicale încep să se întețească la Mehedinți. În Drobeta Turnu Severin, au ieșit în stradă ieri oamenii legii. Este vorba de sindicaliștii de la EUROPOL și cei de la penitenciar (SNPP). După ce, săptămânile trecute, sindicaliștii din sistemul sanitar au protestat la adresa modului în care sunt răsplătiți, după luni de zile de luptă cu pandemia, acum a venit rândul membrilor de sindicat din poliție și penitenciar să iasă în stradă. Înarmați cu lozinci împotriva Guvernului, sindicaliștii au protestat în fața Prefecturii Mehedinți, unde și-au strigat nemulțumirea.
„Suntem nemulțumiți. Am declanșat acțiuni de protest încă din 31 decembrie 2020. Noi, cei din sistemul de ordine publică și siguranță națională, suntem singura categorie din țară care a rămas ancorată la salarizarea din 2009. Practic, noi suntem salarizați la nivelul anului 2009. Ne cer performanță și să fim la nivelul polițiștilor din UE și ne plătesc la nivelul anului 2009. Așa ceva nu se mai poate!”, a declarat Puiu Chelu, președinte al SNPP Drobeta Turnu Severin.
„Noi nu cerem, prin aceste proteste, decât respectarea legii. Cum noi, ca funcționari publici, suntem obligați să respectăm legea, așa să facă și Guvernul. Au aplicat legea salarizării inclusiv președintelui, guvernanților, Ministerului Sănătății, tuturor, numai nouă, nu! Au crezut că noi suntem mai proști sau mai fraieri. Vorbesc despre solidaritate și domnul Alexe ia 22 de tone de tablă drept mită. Guvernul Cîțu am impresia că nu știe pe ce lume trăiește. Am avut numeroase discuții, dar toate-s vorbe-n vânt”, a declarat Adrian Prundeanu, vicepreședinte SNPP Drobeta Turnu Severin.
„Protestăm împotriva înghețării salariilor. Noi eram în etapa de acordare a tranșelor pentru grila de salarizare, etapa 2022. Să nu mai vorbim despre acordarea de sporuri. Noi cerem doar aplicarea legii 153/2015”a declarat Adrian Lăzăroniu, președinte EUROPOL Mehedinți.
În data de 28 ianuarie, între orele 10.00-12.00, Cartel ALFA Filiala Mehedinți și sindicatele componente pichetează Prefectura Mehedinți, continuând seria protestelor declanșate la nivel național de către Caravana Drepturilor Sociale. Nemulțumirile angajaților mehedințeni vor fi adresate către Instituția Prefectului, cu scopul de a fi înaintate către Guvernul României. Sindicaliștii protestează pentru: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației.

Politica