miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Bidilici a fost numit director la DGASPC Mehedinți

DGASPC Mehedinți are un nou director în persoana lui Adrian Bidilici, economist de profesie, fost director adjunct la SC Secom SA, fost director economic la DADR Mehedinți și fost jurnalist cu afinități de stânga adică PSD. El a venit în această funcție înaltă din cadrul CJ Mehedinți, prin transfer, de la primăria Severin,  unde ocupase  postul  de inspector clasa I grad superior –Compartimentul colectare și executare silită persoane juridice –Serviciul urmărire creanțe buget local. 

,,Nu este o instituție simplă de gestionat este o instituție complicat de gestionat din punctul meu de vedere. Vorbim de peste 700 de angajați ai direcției și vreau să vă spun încă de la început că nu mi se pare în regulă, nu mi se pare normal ca, o instituție de stat în speță DGASPC –ul să se numere printre primi trei angajatori ai județului. Tocmai din acest motiv consider că este nevoie de o nouă reorganizare a instituției fără să se pună problema neapărat de disponibilizări ci de o reașezare a serviciilor, a departamentelor din cadrul instituției astfel încât să mergem către eficientizarea mult dorită de toată lumea” a declarat proaspătul director al DGASPC Mehedinți Adrian Bidilici.

,,Aștept o eficientizare în ceea ce privește mai ales aparatul propriu al DGASPC motiv pentru care în perioada următoare se va face cu siguranță o reorganizare la nivelul acestei instituții. Ținând cont de faptul că, așa cum s-a întâmplat în cursul anului 2020 și în acest an 2021, banii care vor veni de la bugetul de stat pentru finanțarea acestei instituții vor fi insuficienți,  dar pe de altă parte este nevoie și de o nouă gândire în ceea ce privește funcționarea centrelor din subordinea DGASPC Mehedinți” a declarat președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bidilici, nici sărac, nici bogat

Potrivit ultimei declarații de avere de pe site-ul CJ Mehedinți din data de  27 noiembrie 2020 Adrian Bidilici locuiește într-o  casă din  Drobeta Turnu Severin  de 166mp cumpărată în anul 2018 de către soția sa  care  are cotă parte de 100% din această proprietate. În document Bidilici mai scrie că în data de 9 octombrie 2019 a vândut un autoturism marca Mercedes numitului Claudiu Constantin Nițoi contra sumei de 5700 de euro. La venituri Adrian Bidilici declară că a obținut un venit anual de 110.908 lei în calitate de director general adjunct la SC Secom SA Drobeta Turnu Severin. Soția lui o obținut un venit anual de  34.294 de lei ca inspector la DGASPC Mehedinți. Acesta este declarația lui de avere.

A demisionat din funcțiile de consilier local și consilier județean PSD

Bidilici a fost   jurnalist de radio și televiziune,  care ulterior s-a înscris în politică  și a devenit un propagandist de bază al PSD  pe plan local.  Din acest motiv , de-a lungul anilor, PSD l-a răsplătit pe Bidilici , inițial cu funcția de director economic al Direcției pentru Agricultură și  Dezvoltare Rurală Mehedinți apoi acum mai recent cu funcția de director economic al SC Secom SA, o  societate de  apă și canalizare aflată în subordinea Consiliului Local al primăriei Drobeta Turnu Severin. Bidilici a obținut în urmă cu 4 ani un mandat de consilier local PSD în CL Drobeta Turnu Severin dar la scurt timp și-a înaintat demisia  cedând locul următorului coleg de pe listă. Iar acum la alegerile locale de anul trecut Bidilici a obținut un mandat de consilier județean PSD în CJ Mehedinți. Și în acest caz  a procedat similar și-a dat demisia din funcție  în data de 22 decembrie 2020, lăsând locul următorului coleg de pe listă. 

Bidilici, angajat prin concurs la primăria Severin, inspector cl I grad superior

Puțin știu poate că Adrian Bidilici a fost  până mai ieri, angajat prin concurs al primăriei Drobeta Turnu Severin,  începând din data de 17 decembrie 2020. În această zi primăria Drobeta Turnu Severin a anunțat public pe site-ul instituției faptul că Adrian Bidilici a fost admis cu 142,55 puncte  din care 63,55 puncte la proba scrisă și   79 de puncte la interviu pentru funcția publică de execuție vacantă de inspector clasa I grad superior –Compartimentul colectare și executare silită persoane juridice –Serviciul urmărire creanțe buget local. Pentru acest post Bidilici a avut un contracandidat care se numește Mladin Ion și care, din motive numai de el știute,  nu s-a mai prezentat la proba scrisă și implicit nici la proba interviu.  Întrebat  ce prevede legea în astfel de situații, dacă postul rămâne blocat ( vezi cazul ex. ministrului Teodorovici de la Curtea de Conturi sau al domnului președinte Iohannis), ori se scoate din nou la concurs primarul  Severinului Marius Screciu  ne-a  răspuns: ,, Domnul Bidilici a plecat  prin transfer de pe postul din primărie obținut prin concurs. Doar dacă se detașa,  postul putea fi blocat,  ca să spunem așa. În aceste condiții postul a rămas liber și se va scoate la concurs acum în primăvară, cam peste o lună de zile, să zic așa!” ne-a declarat ieri primarul Marius Screciu.

Politica