Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ștampila, eliminată din semnăturile oficiale în Ministerul Dezvoltării

Publicat

pe

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Cseke Attila, a decis, printr-un ordin, ca la nivelul instituției pe care o conduce să nu se mai folosească sigiliul sau ştampila, certificarea autenticităţii şi forţa juridică a actelor fiind date de semnătura ministrului sau a persoanei competente.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, ordinul de ministru este aplicat persoanelor fizice, juridice de drept privat, precum şi entităţilor fără personalitate juridică care nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente ori înscrisuri depuse la MDLPA.

„Dispoziţiile acestui ordin se aplică şi la nivelul instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale aflate în subordinea MDLPA, precum şi la nivelul unităţilor care funcţionează sub autoritatea MDLPA”, se precizează în același comunicat.

Codul Administrativ prevede că, începând cu 1 ianuarie 2020, ştampila este necesară numai pentru proiectele şi actele normative adoptate sau emise de instituţiile sau autorităţile publice enumerate în Constituţie. 

Această prevedere va fi aplicată şi pentru actele şi documentele folosite în relaţia cu MDLPA, a precizat ministrul.

„Funcţionarii din cadrul Ministerului nu vor mai cere ştampilă pe o cerere sau un contract, de exemplu, iar încălcarea acestei prevederi constituie abatere disciplinară şi se sancţionează conform legii”, precizează ministrul MDLPA, Cseke Attila.

Continue Reading