sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: S-au organizat primele 6 centre de vaccinare pentru etapa a II-a

Pentru etapa a II-a de vaccinare s-au organizat la nivelul județului Mehedinți un număr de 6 centre, după cum urmează: 1. Stadionul Municipal, str. Independenței, Drobeta Turnu Severin (2); 2. Sala Polivalentă, Drobeta Turnu Severin (1); 3. Centrul de vaccinare Vânju Mare – fosta policlinică (1); 4. Centrul de vaccinare Strehaia – sala de sport (1); 5. Centrul de vaccinare Baia de Aramă – sala de sport (1). Pentru perioada următoare sunt în curs de operaționalizare și alte centre de vaccinare, acestea fiind deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze. Numărul de telefon al call-center-ului pentru Județul Mehedinți este 021.414.44.52, apelabil zilnic între orele 8:00 și 20:00 (inclusiv sâmbăta și duminica). Vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.

În etapa a II-a vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele care suferă de boli cronice, indiferent de vârstă și persoanele care desfășoară activități în domenii-cheie.

Vaccinarea persoanelor vârstnice din centrele rezidențiale și a personalului care deservește aceste locații se va realiza de către echipe mobile dedicate acestei activități. În ceea ce privește categoria persoanelor aflate în evidență cu boli cronice, precizăm faptul că aici se încadrează toate persoanele, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: – Diabet zaharat – Obezitate – Alte boli metabolice, inclusiv congenitale – Afecțiuni cardiovasculare – Afecțiuni renale – Afecțiuni oncologice – Afecțiuni pulmonare – Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down – Afecțiuni hepatice moderate/severe – Afecțiuni autoimune – Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA. Persoanele din categoria de mai sus se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși sau prin următoarele modalități: – Prin intermediul oricărui alt medic de familie; – Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.52; – Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele cu vârsta de/peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 prin oricare dintre următoarele modalități:

– Prin intermediul medicului de familie;

– Individual, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro;

– Din contul unui aparținător, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

– Prin call-center la numărul de telefon 021.414.44.52;

– Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate de către instituțiile angajatoare. Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate. Procesul de vaccinare va începe la data de 18 ianuarie 2021.

Politica