vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șumudică nu merge la CSU Craiova în această iarnă

Plecat cu scandal de la Gaziantep, Marius Șumudică a rămas liber de contract și dornic să înceapă o nouă aventură, la un club din Europa. În trecut, antrenroul și-a menifestat intenția de a antrena la Craiova, dar Mihai Rotaru nu s-a lăsat convins de dorința tehnicianului și a preferat să aleagă antrenori precum Bergodi sau Papură.

Acum, Șumudică spune că vrea să revină în țară, dar așteaptă oferte de la cluburi ce au obiective îndrăznețe și ar prefera să înceapă un proiect nou din vară: „Îmi doresc să mă întorc acasă, să iau o pauză. Nu ascund că primesc telefoane și propuneri, inclusiv din Turcia. Momentan nu cred că este momentul să mă reîntorc. Nu vrea să mă întorc în România, cu tot respectul pentru fotbalul românesc, cu tot respectul pentru Mihai Rotaru (n.r întrebat dacă ar merge la Universitatea Craiova). Acum vreau să mă odihnesc. Dacă nu voi avea un proiect serios, voi reveni din vară”, a spus Marius Șumudică, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Turcii s-au arătat iritați de felul în care Marius Șumudică ar fi încercat să își renegocieze contractul, iar ruptura dintre antrenor și club s-a produs după înfrângerea din campionat. Tehnicianul român a explicat în detaliu care a fost situația lui la Gaziantep.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am spus adevărul după meci, am repetat gluma respectivă (n.r cu banii soției) și am zis că la mine nu este problema de bani. Era vorba de respect, nu de bani. Eu, într-un spirit de glumă, am spus că voi cere niște bani de la nevastă ca să dau clubului. Îmi cer scuze față de orașul Gaziantep, față de bașkan, a fost o glumă care a luat amploare. Eu datorez mult clubului Gaziantep, mi-a oferit condiții bune. Mulți antrenori și-ar dori să vină aici, dar eu la momentul respectiv m-am simțit jignit. Mi-au spus că i-a deranjat gluma. Eu nu cer mila nimănui, pentru mine vorbesc rezultatele din teren. Eu sunt un tip conflictual, dar așa mă motivez. Nu mi-am dat seama că gluma respectivă este nesărată. Orașul s-a simțit ofensat și acum parcă îi înțeleg. Încremeniți dacă vă arăt mesajele de la jucători! 19 jucători mi-au scris, mi-au trimis inimioare, nu înțeleg de ce am plecat. Kevin Mirallas, care a jucat la Everton, mi-a scris. Mi-au spus că sunt cel mai bun antrenor cu care au lucrat. Am fost numit antrenorul anului în Turcia și voiam să dau liniște echipei. Jucătorii mă întrebau dacă rămân. Mi-au spus că nu vor să mai lucreze cu mine din cauza unei glume. Las ceva în urma mea și le doresc să realizeze mai mult decât au făcut cu Șumudică. Au spus că au cel mai bun antrenor, dar nu mai putem continua din cauza acelei declarații. Eu consider că puteam ajunge în cupele europene”, a mai spus Marius Șumudică.

Politica