sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spor de COVID pentru angajații prefecturii Gorj

Guvernul Orban a emis ordonanța de urgență nr. 131 la începutul lunii august. Prin aceasta stabilea că toți angajații care lucrează în Prefecturi  încasează spor de Covid, deși activitatea cu publicul e suspendată iar riscul de a se infecta este scăzut.

Potrivit europafm.ro, Prefectura Gorj a acordat tuturor celor 44 de salariați acest spor, inclusiv femeilor de serviciu.

De aceste sporuri beneficiază toți salariații prefecturilor din țară, nu doar în Gorj, cu excepția prefecților și subprefecților. În prefectura Dolj sunt 40 de beneficiari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bonusurile vor fi încasate de angajați până la finalul Stării de Alertă. În spitalele nonCovid, acolo unde există risc mare de infectare cu acest virus până la confirmarea prin testul PCR, cadrele medicale nu primesc acest spor, notează sursa citată.

„Conform OUG 131/2020, Art. 5. -(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, aprobată cu modificări și completări prin Hotărârea Parlamentului României nr. 5/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, cu modificările și completările ulterioare, și prin Hotărârea Guvernului nr. 553/2020, cu modificările și completările ulterioare, personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 Autorități publice și acțiuni externe, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului”, se arată în hotărârea autorităților.

Politica