Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Accesul cu mașina la Rânca, permis doar turiștilor care au cazare

Publicat

pe

Cozile de mașini și blocajele de pe Drumul Național 67 C, între Novaci și Rânca, l-a determinat pe prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, să găsească soluții de fluidizare a traficului.

Astfel, în stațiune vor putea urca doar cei care prezintă dovada cazării în zonă. Conform propunerii prefectului, în localitatea Novaci vor exista filtre ale poliției care vor verifica acest lucru.

O altă propunere este aceea ca urcarea și coborârea în și dinspre stațiune să se facă doar într-un interval orar. În ultimul weekend, în Rânca s-au aflat peste 4.000 de turiști, pe drum formându-se cozi interminabile de mașini.

Mulți cabanieri sunt, însă, foc și pară după propunerile prefectului pentru deblocarea stațiunii Rânca.

„A venit domnul prefect cu propunerea să fie lăsați să urce doar cei care au cazări în Rânca. Nu ar fi posibil așa ceva! În plus, turiștii nu au scris pe spate: Turist de o zi. Nu putem să ne batem joc de oameni. A mai fost o discuție să se circule în anumite ore. Nu ai cum să pui în aplicare nici această propunere. Sunt turiști care vin de la Constanța, București sau Brăila. Nu poți să le spui acestor oameni să mai stea în coloană câteva ore până le vine rândul să intre în stațiune, când ei sunt pe drumuri de o jumătate de zi”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Acesta este de părere că parcările sunt soluția, dar și o deszăpezire mai responsabilă. „Ar trebui niște parcări pentru turiștii care vin la schi pentru câteva ore. Cei care au rezervări oricum își parchează mașinile la unitățile de cazare și toată lumea e fericită. Noi deszăpezim în fața unităților noastre, dar și utilajele pentru deszăpezire dacă ar acționa mai responsabil pe drumurile laterale n-am mai vedea blocaje în trafic. Zăpada trebuie curățată, ridicată de pe drumuri astfel încât să nu mai fie probleme”, a mai adăugat Pănescu, potrivit sgorj.ro

Continue Reading
1 Comment

1 Comentariu

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.