vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Paturi libere la secția ATI de la SJU Slatina, pe fondul numărului mic de internări

După luni întregi în care secția de Terapie Intensivă din cadrul SJU Slatina a fost epuizată, în momentul de față există paturi libere pentru pacienții care se află în stare gravă. Potrivit ultimelor date oferite de autorități, numărul internărilor din cauza infecției cu Covid-19 se află pe o scară descendentă în momentul de față, lucru ce permite disponibilitatea mai multor paturi la secția ATI.

Din numărul total al cazurilor, 36 de persoane se află internate în secția Covid-19 a Spitalului Județean de Urgență Slatina, 9 suspecți care așteaptă rezultatul testului RT-PCR şi şase persoane care au o formă severă a boli, aflându-se la ATI, printre care un asistent medical.

Conducerea unității spitalicești anunță însă că pacienții grav bolnavi pot fi transferați la ATI, fiind paturi libere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Au scăzut internările în secţia COVID. Avem 36 de persoane pozitive internate, 9 suspecţi, care aşteaptă rezultatul testului, şi şase persoane în terapie. Sunt două paturi libere la ATI COVID, ceea ce nu am mai văzut din vară. Ar fi două explicaţii. Oamenii s-au protejat mai mult, nu au ieşit din casă de sărbători, sau unii dintre ei se izolează acasă, cu tratament specific”, a precizat Dan Stana, managerul SJU Slatina.

Printre cei șase pacienți grav bolnavi se află şi un asistent medical, în vârstă de 40 de ani, din cadrul Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Slatina, scrie gazetanoua.ro.

De la începutul pandemiei, 9.955 de olteni au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar peste 200 s-au stins din viață din această cauză.

Andreea TIGOIANU

Politica