sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Operatorii din comunicații, excluși din etapa a doua de vaccinare

În etapa a doua a campaniei de vaccinare, care începe pe 15 ianuarie, statul se pregătește să imunizeze și persoanele care desfășoară activități esențiale pentru bună funcționare a infrastructurilor critice. Aici intră și angajații din telecomunicații.

Problema este că statul a restrâns vaccinarea la angajații Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Radioului Public și ai Televiziunii Naționale, scrie Digi24.

Prin urmare, zecile de mii de angajați ai companiilor din domeniu, de care depinde întreținerea infrastructurii de telecomunicații nu se regăsesc pe listă și trebuie să aștepte până în aprilie pentru a se putea programa pentru vaccinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asta în condițiile în care mulți dintre ei fac muncă de teren și interacționează zilnic cu mulți oameni. Orice sincopă în activitatea acestora se traduce în probleme cu conexiunea la internet, probleme cu cablul TV şi telefonie fixă sau mobilă.

Absența conexiunii la internet, chiar și pentru o perioadă scurtă ar afecta: programarea on-line a vaccinării; cursurile școlare on-line; munca on-line; buna desfășurare a unor întâlniri de afaceri internaționale on-line; funcționarea cardului de sănătate, activitatea bancară. 

Și activitatea STS se bazează tot pe furnizorii serviciilor de comunicații. La fel și serviciul de urgență 112.

De o bună conexiune la internet depind și numeroase platforme guvernamentale.

Politica