Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Austriecii au inventat o pastilă care împiedică transmiterea COVID-19

Publicat

pe

Cercetătorii austriecii vin cu o propunere inedită: o pastilă administrată celor deja infectaţi, care îi impiedică să transmită virusul.

Rodul cercetării inițiate la Universitatea din Graz încă de la declararea stării de pandemie este o tabletă care face inactive coronavirusurile din cavitatea bucală.

Persoana infectată nu va mai putea astfel să îi contamineze pe alții.

Pastila care se dizolvă în gură are la bază un principiu cunoscut, deja utilizat în tratamentul anti-coagulant. Acționează ca un fel de capcană întinsă virusului, îl păcălește – după cum explică specialiștii.

”Virusul are nevoie de două puncte de sprijin pentru a invada un organism. Pe de o parte, receptorul ACE2, clasic, dar pe lângă acesta are nevoie de încă unul, îl numim co-receptor. Noi venim şi i-l propunem virusului într-o formă solubilă, virusul îl primește, este înconjurat de co-receptor, apoi crede că a ajuns la punctul de sprijin corect, nu mai pătrunde și astfel își pierde capacitatea de infectare”, spune Andreas Kungl, cercetător.

În cel mai optimist scenariu, compusul ar putea fi disponibil în jumătate de an. Deocamdată i se testează eficiența, cât durează protecția pe care o oferă și cât de mult ingredient activ trebuie să fie într-o tableta, scrie Agerpres.

Daca va fi aprobat, remediul nu poate înlocui vaccinarea, deoarece li se administrează numai celor bolnavi şi e menit să prevină transmiterea, dar nu protejează împotriva infecției.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.