Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vremea cu totul neobișnuită, în Europa. Val de căldură în Grecia, ger de crapă pietrele în Spania

Publicat

pe

Vremea a fost cu totul neobișnuită, în sudul Europei, în ultimele zile. 

Astfel, în Spania, unde a nins mult în ultimele zile, au fost -25 de grade la Molina de Aragon, localitate situată la 1.050 de metri altitudine și un pol al frigului din Spania. Au fost -21 de grade la Calamocha, -15 la Calatayud, -14 la Albacete și -13 la aeroportul Madrid Barajas.

Transporturile aerian și feroviar au fost reluate parțial, dar în capitala și în multe provincii străzile sunt impracticabile. Sute de voluntari, pompieri și militari muncesc pentru a debloca drumurile.

Mii de mașini abandonate în zăpadă au fost ridicate și depozitate, iar șoferii le pot recupera gratuit. Au fost probleme și cu aprovizionarea, rafturile magazinelor s-au golit rapid din cauza că aproape 3 zile camioanele au fost blocate în nămeți.

Pe de altă parte, în Grecia au fost +25 de grade duminică și +27 de grade luni la stațiile meteo Argos și Astros din Creta. La Herakleion (Iraklion) au fost +25 de grade, iar la Atena, +22 de grade.

Doar în doi ani din ultimii 50 temperaturile au fost atât de ridicate în ianuarie în Grecia: în 1987 și în 2010 (când la Herakleion au fost +28 de grade.

Noaptea, în nordul țării minimele au scăzut spre +3, +8 grade, dar sunt departe de ce se întâmpla în ianuarie 2019 când au ajuns la sub -20 de grade. Astfel, în orășelul Florina situat la 660 m alt au fost -23 de grade, la Nevrokopi au fost -21, iar la Neos Kafkasos, -20,4 grade.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.