vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vremea cu totul neobișnuită, în Europa. Val de căldură în Grecia, ger de crapă pietrele în Spania

Vremea a fost cu totul neobișnuită, în sudul Europei, în ultimele zile. 

Astfel, în Spania, unde a nins mult în ultimele zile, au fost -25 de grade la Molina de Aragon, localitate situată la 1.050 de metri altitudine și un pol al frigului din Spania. Au fost -21 de grade la Calamocha, -15 la Calatayud, -14 la Albacete și -13 la aeroportul Madrid Barajas.

Transporturile aerian și feroviar au fost reluate parțial, dar în capitala și în multe provincii străzile sunt impracticabile. Sute de voluntari, pompieri și militari muncesc pentru a debloca drumurile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mii de mașini abandonate în zăpadă au fost ridicate și depozitate, iar șoferii le pot recupera gratuit. Au fost probleme și cu aprovizionarea, rafturile magazinelor s-au golit rapid din cauza că aproape 3 zile camioanele au fost blocate în nămeți.

Pe de altă parte, în Grecia au fost +25 de grade duminică și +27 de grade luni la stațiile meteo Argos și Astros din Creta. La Herakleion (Iraklion) au fost +25 de grade, iar la Atena, +22 de grade.

Doar în doi ani din ultimii 50 temperaturile au fost atât de ridicate în ianuarie în Grecia: în 1987 și în 2010 (când la Herakleion au fost +28 de grade.

Noaptea, în nordul țării minimele au scăzut spre +3, +8 grade, dar sunt departe de ce se întâmpla în ianuarie 2019 când au ajuns la sub -20 de grade. Astfel, în orășelul Florina situat la 660 m alt au fost -23 de grade, la Nevrokopi au fost -21, iar la Neos Kafkasos, -20,4 grade.

Politica