vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Teatrul Național „Marin Sorescu”

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită în acest an la Teatrul Național „Marin Sorescu”, cu public, în sală. Teatrul „Poesis” deschide seria manifestărilor din acest an, deocamdată cu 30 la sută din capacitatea sălilor de teatru.

Astfel, pe 15 ianuarie, Emil Boroghină va susține, de la ora 11:00, la sala „Amza Pellea”, spectacolul „Recitindu-l pe Eminescu. La steaua care-a răsărit”, un spectacol mult apreciat pe care actorul, care va împlini în curând 81 de ani, l-a susținut în România, dar și în Belgia, China, Germania, Italia, Cehia, Canada, Ungaria, Grecia, SUA.

Din repertoriu fac parte poemele: Copii eram noi amândoi…, O, rămâi, Fiind băiet păduri cutreieram, Floare albastră, Epistolă către Chibici, Venere şi Madonă, Epigonii, Cugetările Sărmanului Dionis, Din valurile vremii…, Dorinţa, Dormi, Atât de fragedă…, De ce nu-mi vii…, Departe sunt de tine, Peste vârfuri, Dintre sute de catarge, Glossa, Cărţile, Viaţa, Scrisoarea I, Scrisoarea II, Scrisoarea III, Scrisoarea IV, Scrisoarea V, Luceafărul, Odă (în metru antic), Trecut-au anii, Mai am un singur dor, Memento mori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intrarea publicului este liberă și se va face în conformitate cu regulile de interacțiune și comportament recomandate în perioada pandemiei.

foto: facebook/Teatrul Naţional Craiova

Politica