Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Recensământul populației, amânat pentru 2022

Publicat

pe

Autoritățile au decis să amâne recensământul populației României, programat pentru 2021. Oamenii de pe teren, spun reprezentanții Institutului Național de Statistică, s-ar fi putut infecta ușor.

„Nu era indicat ca în această etapă să mergem, chiar și la o mică parte din populație să culegem aceste date pe teren la ușa fiecărei locuințe”, a declarat Andrei Tudorel, președintele INS România.

Anul acesta se va desfășura doar recensământul agricol, care va începe în luna mai și va dura două luni, scrie Digi24.

Numărarea locuitorilor din România va avea loc abia în luna iunie, anul viitor,  iar pentru prima dată, datele vor fi colectate online.

În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse.

În a doua etapă oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online unde să completeze date personale cum ar fi de exemplu religia, iar în mediul  rural primăriile îi vor ajuta pe oameni.

Ultima etapă este cea în care, cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu.

„Dacă până acum se apela la formulare scrise și recenzorul completa datele capului gospodăriei, și era o a doua etapă transcriere în baza de date, de data aceasta recenzorul vine cu o tabletă”, potrivit purtătorului de cuvânt INS, Vladimir Alexandrescu.

Înainte ca proiectul să fie aprobat s-au făcut mai multe analize pentru a vedea dacă oamenii preferă varianta online. Tinerii, în special, au răspuns în proporție mare că preferă recensământul pe internet, în timp ce unele persoane nu sunt de acord cu noua metodă.

Există și localități unde autoritățile așteptau recensământul de anul acesta. Popești Leordeni, de exemplu, este în carantină deși, spune administratorul orașului, numărul de locuitori este aproape triplu.

Continue Reading