sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nimic nu a oprit bisericile creștine din Grecia de la slujbele de Bobotează

Creștinii din Grecia n-au ținut cont de nicio pandemie și în ciuda restricțiilor guvernamentale care interzic reuniunile publice, inclusiv ceremoniile religioase, bisericile au ținut miercuri slujbele de Bobotează, scrie Reuters, potrivit Digi24.ro.

Chiar dacă prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a a făcut apel către toți liderii Bisericii pentru a da un exemplu pozitiv în timpul crizei sanitare, credincioșii au participat la slujbe într-una dintre cele mai importante zile din calendarul ortodox. Cu toate acestea, numărul de persoane care au avut acces simultan în biserici a fost limitat.

„Ordinele guvernului sunt un lucru, iar credinţa este un alt lucru. Nicio lege nu ne poate da ordine”, a declarat o credincioasă care a participat la slujba de miercuri dimineață într-o biserică din Atena.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţia a patrulat în faţa mai multor biserici, dar a spus că nu va interveni în desfăşurarea serviciului religios şi va folosi măsuri „moderate” pentru a-i împiedica pe oameni să nu se înghesuie înăuntru. Această abordare subliniază reticenţa guvernului conservator condus de Mitsotakis de a intra în conflict cu Biserica Ortodoxă, care joacă un rol esenţial în viaţa publică din Grecia.

Duminică, autorităţile au extins măsurile de izolare retrăgând permisiunea acordată anterior de a desfăşura slujbe de Bobotează la care să participe un număr maxim de 50 de persoane în bisericile mari şi de 25 în lăcaşurile de cult de mici dimensiuni. În ultimele săptămâni, au apărut focare semnificative de COVID-19 în nordul Greciei şi în regiunea Attica (vest), în apropiere de capitala Atena. Până acum, pandemia de coronavirus a dus la decesul a peste 5.000 de persoane în Grecia.

Politica