vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Timișoara a primit cu aproape 2.000 de doze de vaccin mai puțin! Reacția lui Valeriu Gheorghiță

România a primit cea de-a treia tranșă de vaccin anti-COVID de la Pfizer/BioNTech, în această dimineață. Din cele 150.150 de doze, 11.700 urmau să ajungă la Timișoara, însă când s-a făcut recepția, s-a constatat un minus de 1.950.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunța că, miercuri, Centrul Regional de Distribuție Timișoara trebuie să primească 11.700 de doze de vaccin. Serul a ajuns la Timișoara cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia”, de acolo fiind transportat în cutii speciale până la centrul de stocare de la Spitalul Militar.

La centrul de stocare au fost recepționate însă cu aproape 2.000 de vaccinuri mai puțin. Potrivit reprezentanților Centrului Regional de Distribuție Timișoara, au venit numai două cutii cu gheață carbonică, nu trei, cum se așteptau.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dozele primite ”vor fi distribuite către cele patru județe, către DSP-urile care le solicită, adică Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin”, a mai spus Oana Coman. Contactat de Libertatea, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat că problema e la furnizor și s-au cerut deja explicații pentru dozele lipsă.

„Față de repartiția stabilită pentru fiecare centru regional de stocare, în Timișoara au ajuns 10 cutii a câte 975 de doze, în loc de 12 cutii. Am cerut o clarificare de la compania Pfizer referitor la acest aspect și așteptăm un răspuns. Această cantitate de vaccinuri va fi livrată fie separat, înainte de următoarea tranșă, fie împreună cu tranșa de săptămâna viitoare”, a declarat medicul militar, potrivit Libertatea.

În afara dozelor primite în cadrul celui de-al treilea transport, în centrul de stocare mai erau, miercuri dimineață, 1.805 doze din al doilea transport. Săptămâna viitoare urmează să fie livrată a patra tranșă.

Politica