marți, iunie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Polonia intră în carantină naţională: Cât vor dura restricțiile!

Polonia nu scapă nici de sărbători, astfel toată țara va intra în carantină de pe 28 decembrie până pe 17 ianuarie, a anunţat joi ministrul polonez al Sănătăţii, Adam Niedzielski. Pe lângă măsurile deja aflate în vigoare – școli, restaurante, cinematografe fără acces -, vor fi închise toate hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi, scrie Reuters, potrivit Digi24.ro.

Ministrul Sănătății a avertizat asupra unui posibil val trei al pandemiei de COVID-19 în noul an şi le-a cerut polonezilor să fie precauţi. „Îndemn fiecare polonez să fie responsabil pentru el şi pentru cei dragi. Dar ştiu că doar apelurile nu vor fi de folos”, a spus oficialul polonez. De asemenea, persoanele care intră în ţară în această perioadă folosind mijloace de transport public vor fi obligate să rămână zece zile în carantină.

Deşi noile restricţii nu se vor aplica de Crăciun, pentru Anul Nou va fi instituită interdicţia de circulaţie între ora 19:00 (pe 31 decembrie) şi ora 06:00 (1 ianuarie), pentru a preveni răspândirea virusului. Noile restricţii antiepidemice se adaugă celor în vigoare: restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele sunt închise, învăţământul se desfăşoară online, reuniunile sunt limitate la 5 persoane, minorii cu vârste sub 16 ani pot ieşi din casă numai însoţiţi de adulţi, în timp ce persoanelor cu vârste de peste 70 de ani li se recomandă să nu iasă deloc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica