9 deținuți ai Penitenciarului Târgu-Jiu, infectați cu COVID-19

Opt deținuți de la Penitenciarul Târgu-Jiu au fost depistați pozitiv la COVID-19. Vestea a venit după ce, săptămâna trecută, a mai fost infectată o persoană aflată în detenție. Cei 9 oameni confirmați cu noul coronavirus au o stare de sănătate bună, însă s-a dispus transferarea acestora către Penitenciarul-Spital București-Jilava.

Riscul ca penitenciarul să devină un focar este destul de mic, pentru că cei 8 deținuți infectați ar stat în aceeași cameră de detenție.

,,Având în vedere confirmarea unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Târgu-Jiu, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj, la testarea a 9 persoane private de libertate. Rezultatele au relevat alte 8 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific. Menționăm că cele 8 persoane depistate pozitiv se aflau cazate în aceeași cameră de deținere, fiind contacți direcți ai deținutului confirmat pozitiv în data de 25 noiembrie 2020. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical. Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim. Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Gorj”, a anunțat conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Ștefan Bănică Jr, la festivalul Sarmalelor și Piftiilor

Intrarea va fi liberă la toate recitalurile Ștefan Bănică Jr....

Un microbuz cu migranți, înmatriculat în România, accident la Budapesta

Un microbuz alb cu număr de România a fost...

Tânăr prins cu substanţe interzise

Un tânăr de 24 de ani din Severin, care...