joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nadia Comăneci: „Românie dragă, mi-e dor de tine şi de ai mei.”

Cu ocazia Zilei naționale a României, 1 Decembrie, Nadia Comăneci, prima gimnastă de nota 10 a lumii, s-a gândit să transmită un mesaj.

„Românie dragă, mi-e dor de tine şi de ai mei. Astăzi e o zi de sărbătoare, este 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. De aici, de departe, vă transmit multă sănătate, bucurie alături de cei dragi, lumină, respect. Să trecem cu bine de această pandemie şi să ne revedem în ţară curând. La mulţi ani, dragi români, la mulţi ani, România!”, a spus fosta mare gimnastă într-un mesaj video transmis pe pagina sa de Facebook.

Considerată una dintre cele mai mari gimnaste din istoria sportului, Nadia Comăneci, trăieşte din 1989, în Statele Unite ale Americii, fiind căsătorită cu fostul gimnast american Bart Conner. În 1976, la Olimpiada de la Montreal (Canada), Nadia a luat primul 10 din istoria gimnasticii, la bârnă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În vârstă de 59 de ani, Nadia Comăneci, rămasă în istoria sportului mondial prin obţinerea primei note de 10 într-un concurs de gimnastică, a reuşit în noiembrie 1989, la finalul regimului comunist, să treacă ilegal graniţa româno-maghiară şi să ceară azil politic Guvernului SUA.

Politica