Comisia Europeană vrea evitarea ceremoniilor religioase de Crăciun

Comisia Europeana cere ,,evitarea ceremoniilor religioase cu adunari mari si inlocuirea acestora cu initiative online”, transmise la televizor sau la radio, potrivit unor surse din Bruxelles, scrie ziare.com. Recomandarile fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri, anunta cotidianul italian Corriere della Sera. Printre altele, Comisia ar urma sa recomande mentinerea interzicerii circulatiei inclusiv pentru ultimele zile din an.

Pe scurt, trebuie evitate greselile din vara pentru ca „riscul este un posibil al treilea val”, a declarat sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Stiu ca cei care au magazine, baruri, restaurante vor sa se termine restrictiile, dar trebuie sa invatam din greselile facute vara si sa evitam repetarea lor. O relaxare prea rapida si excesiva a masurilor devine un risc in fata unui al treilea val dupa Craciun”. In Italia, liturghiile de Craciun vor avea loc „cu respectarea deplina a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, presedintele Conferintei Episcopale Italiene, care se reuneste saptamana aceasta pentru a stabili noile reguli de sarbatori.

Populare

Recomandări

Încă un eșec pentru FCU Craiova și prima victorie pentru Oțelul Galați

FCU Craiova a luat bătaie de la Oțelul Galați,...

Cu fracuri și rochii de epocă „la purtător”. Craiovenii, chemați la paradă

Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Parcului...

Proiect: Dreptul de a conduce vehicule le va fi interzis până la 10 ani şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului

Un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului...

Nici 2%, procentul turiștilor străini din totalul celor care aleg să viziteze Oltenia!

Turismul rămâne cel mai dezvoltat domeniu economic în județul...