vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania interzice focurile de artificii în noaptea de Revelion

Germania a interzis focurile de artificii pentru noaptea de Revelion de anul acesta, singurul moment când erau permise, pentru a se evita situația în care mai mulți oameni se rănesc și au nevoie de îngrijiri medicale în spitalele deja aglomerate de pacienții bolnavi de COVID-19, scrie The Guardian.

Autoritățile urmează să anunțe miercuri că vânzarea focurilor de artificii, care sunt de obicei vândute în cele trei zile dinaintea Revelionului, va fi interzisă pentru prima dată din cauza fricii că spitalele ar putea fi copleșite de numărul de pacienți infectați cu coronavirus.

Milioane de oameni din toată țara ieșeau în stradă pentru focurile de artificii de Revelion și aproximativ 200 de milioane de euro erau cheltuiți de obicei pentru pirotehnică, dar tradiția ducea de asemenea la un număr mare de răniți și de persoane care aveau nevoie de o intervenție chirurgicală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalele din Germania sunt deja aglomerate din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, inclusiv un număr din ce în ce mai mare de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, iar parlamentarii și medicii au spus că ar fi iresponsabil ca anul acesta să permită pur și simplu sărbătorile să continue.

Tot miercuri, premierii de land se vor consulta din nou cu şefa guvernului federal, Angela Merkel, asupra situaţiei pandemice, şi e foarte posibil să decidă noi măsuri restrictive. Există numeroase indicii potrivit cărora lockdown-ul parţial se va prelungi până pe 20 decembrie, permițând o scurtă relaxare a regulilor în perioada de Crăciun, dar după mijlocul lunii ianuarie, restricțiile să se înăsprească din nou, notează libertatea.ro.

Germania a înregistart vineri 23.648 de cazuri noi. Peste 21.200 de paturi de la Terapie Intensivă sunt ocupate în prezent, cu puțin peste 12.000 în rezervă.

Politica