vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis: Cum vor fi împărțite populației vaccinurile anti-COVID

Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu miniştrii Marcel Vela, Nelu Tătaru şi Nicolae Ciucă au ținut la Palatul Cotroceni o ședință în care au discutat despre strategia care trebuie aplicată pentru ca vaccinul să ajungă cât mai repede la populație.

Astfel, într-o postare pe Facebook Klaus Iohannis a precizat că vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.

,,Vaccinurile anti-COVID 19 au devenit speranța de a ne reîntoarce cât mai curând la normalitate și va trebui să fim pregătiți să le putem distribui echitabil. Am discutat astăzi cu miniștrii Sănătății, Apărării și Afacerilor Interne despre Strategia de vaccinare, care va fi supusă aprobării Consiliului Suprem de Apărare a Țării în perioada următoare. Din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din domeniul sănătății, din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății. Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație. Ministerul Apărării va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica