vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Toată lumea anunță: „Rădoi va antrena la Craiova!”

După ce patronul Mihai Rotaru l-a instalat pe colaboratorul Papură în funcția de antrenor principal, tot mai multe voci susțin că acesta va ține scaunul cald pentru actualul selecționer.

Ex-impresarul Ioan Becali este ultimul intrat în grupul celor care susțin că Mirel Rădoi va trece pe banca formației oltene: „În primul rând, Rădoi se va duce la Craiova. Noul antrenor al Craiovei va fi Mirel Rădoi! Este părerea mea. Nu am informații, dar indiferent de ce se va întâmpla, Rădoi va pleca!”, a spus Ioan Becali la emisiunea „Digi Sport Matinal”.
Din clubul Rădoi în Bănie face parte și Gabi Balint, antrenorul care a promovat-o pe CSU Craiova în prima divizie: „E mai greu la echipa națională. Va reuși la Craiova probabil. El așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu meciurile astea două. Eu cred că el a discutat cu patronul de la Craiova, dar nu i-a dat niciun răspuns. Vrea să pregătească meciurile bine și apoi să aibă o discuție cu Federația. De asta patronul l-a pus pe Papură, băiatul de acasă. Dar cred că îl așteaptă pe Rădoi”.
Sorin Cârțu, președinte al clubului oltean, a fost primul care a salutat o eventuală mutare în această direcție a patronului său, Mihai Rotaru: „În comunicat se explică destul de clar. Fiecare înţelege ce vrea, noi nu obligăm pe nimeni să creadă altceva. Rădoi este antrenorul naţionalei şi nu ştiu dacă e bine să vorbim noi despre Rădoi sau de un alt antrenor la momentul asta. Rădoi are de disputat cele trei partide cu naţionala, cum să vorbim despre un antrenor care aparţine altei asociaţii sau Federaţiei? Noi nu ne putem permite să-l ofertăm pe Rădoi la momentul acesta, dacă ar fi fost posibil acest lucru, am fi făcut ofertă clară să vină Rădoi. Este un fost fotbalist care şi-a făcut datoria, un antrenor tânăr care arată perspectivă majoră şi mie îmi place de Rădoi. Cum aş putea eu să vorbesc despre Rădoi altfel decât să-l elogiez? Eu l-am promovat la Extensiv, am o relaţie apropiată de el. Cât sunt eu aici ca preşedinte, va fi antrenor al echipei acesteia, mai devreme sau mai târziu. Vedem, timpul le va rezolva. Nu sunt eu cel care decide venirea lui Rădoi la Craiova 100%, e interesul dacă şi-l manifestă patronatul, consiliul de administraţie. Consider că e mult mai adecvat şi mai aplecat spre meseria asta de antrenor decât de selecţioner. E prea tânăr pentru poziţia respectivă şi un selecţioner care trebuie să apară la o echipă e după un număr de ani, 50 de ani, sute de meciuri antrenate, multă experienţă, să o pui în slujba naţionalei”, a declarat Sorin Cârţu pentru Telekom Sport.

Politica