luni, iunie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Ministrul Finanţelor Publice: nu vor crește taxele!

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat luni că taxele nu vor creşte şi a precizat că Guvernul din care face parte a eliminat taxe şi a dat ca exemplu supra-acciza la carburant şi supra-impozitarea contractelor part-time.

,,Am eliminat taxa anul acesta şi de fiecare dată voi spune, am eliminat supra-acciza la carburant, am eliminat supra-impozitarea contractelor part-time, am eliminat Ordonanţa114 şi am încasat mai mult decât încasa PSD-ul cu toate aceste taxe într-o perioadă de creştere economică. Nu avem nevoie să creştem taxele şi nu vom creşte taxele. Este o manipulare ordinară, dar suntem obişnuiţi cu manipulări din partea PSD”, a explicat ministrul Finanţelor.

El a fost mai întrebat şi când va fi prezentat bugetul pentru 2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor, este la Ministerul de Finanţe şi aici respectăm legislaţia în vigoare. Ministerul de Finanţe va prezenta bugetul şi acela va fi 15 zile după învestirea noului Guvern. Asta nu înseamnă că eu nu am o viziune asupra bugetului pentru anul viitor. Asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi şi că programul de guvernare al PNL nu va prezenta viziunea noastră pentru anul viitor în ceea ce priveşte bugetul, dar oficial nu avem cum să venim să dăm în transparenţă un buget pentru că legea ne spune că trebuie să vină la 15 zile după învestirea noului Guvern”, a explicat Florin Cîţu.

Întrebat dacă ia în calcul plafonarea salariilor demnitarilor, ministrul Finanţelor a răspuns: “Ele au fost plafonate anul acesta, nu văd de ce n-ar trebui să fie plafonate şi anul viitor”, scrie News.ro, potrivit Observatornews.ro. De asemenea, în cadrul conferinţei s-a făcut referire la o nouă schemă de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa prezentată duminică seara de premierul Ludovic Orban.

,,Schema de ajutor înţeleg că este în acest moment la Ministerul Economiei pentru HoReCa. Ne vom uita la ea, dar ştiţi foarte bine că schemele de ajutor trebuie să fie aprobate de Comisia Europenă ca orice altă schemă pe care am făcut-o până acum. O să vedem cum arată şi apoi ne vom uita la ea”, a afirmat Florin Cîţu. Acesta a subliniat că măsurile luate în această perioadă au vizat și HoReCa, domeniul care a ,,fost scutit aproape tot anul de impozitul specific”.

Politica