Cum explică țările europene menținerea școlilor deschise!

România închide școlile, începând de astăzi pe o perioadă de o lună. Spre deosebire de Franța, unde elevii de la liceu fac 50% din ore față în față, precum și Grecia care a impus restricții drastice în societate, dar cu toate acestea a lăsat școlile deschise, conform libertatea.ro.

Conform ministrul francez de educație, Jean-Michel Blanquer, magnitudinea cazurilor de contaminare cu coronavirus în rândurile elevilor și profesorilor este “sub control”. Ministrul care a apreciat că în școli numărul infectărilor este mult mai mic decât în restul populației, conform France Presse. Jumătate dintre cursurile din liceele din Franța se țin față în față.

Și Italia a luat măsuri de contingentare a infecției cu COVID-19.  Cinci regiuni, Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d’Aosta și Calabria sunt închise până pe 3 decembrie, iar aici școala va fi la distanță 100%, dar numai pentru licee.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă școlile elementare și gimnaziale și serviciile de îngrijire a copiilor vor fi deschise, dar cu folosirea obligatorie a măștilor de către toată lumea, cu excepția copiilor sub 6 ani. Până acum, elevii își puteau da jos masca în timpul orelor, dacă nu se apropiau unii de alții.

La vecinii bulgari, liceele și universitățile sunt închise, însă școlile sunt deschise, doar 15 în toată țara fiind în regim online. Grecia, care a trecut la un regim strict de restricții, a lăsat, de asemenea, școlile deschise.

Populare

Recomandări

Rezidenții cu note mici, trimiși să se facă medici de familie

Ministrul Alexandru Rafila i-a trimis pe rezidenții cu note...

Bărbatul din Slatina și-a ucis prietena din gelozie

Bărbatul de 50 de ani care şi-a ucis concubina...

Guvernul adoptă OUG cu creșterile de salarii respinse de profesori

Guvernul aprobă OUG care ar trebui să detensioneze situaţia...

VIDEO/ A luat foc Trenul Regal 

Locomotiva cu abur a Trenului Regal a luat foc,...