joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum explică țările europene menținerea școlilor deschise!

România închide școlile, începând de astăzi pe o perioadă de o lună. Spre deosebire de Franța, unde elevii de la liceu fac 50% din ore față în față, precum și Grecia care a impus restricții drastice în societate, dar cu toate acestea a lăsat școlile deschise, conform libertatea.ro.

Conform ministrul francez de educație, Jean-Michel Blanquer, magnitudinea cazurilor de contaminare cu coronavirus în rândurile elevilor și profesorilor este “sub control”. Ministrul care a apreciat că în școli numărul infectărilor este mult mai mic decât în restul populației, conform France Presse. Jumătate dintre cursurile din liceele din Franța se țin față în față.

Și Italia a luat măsuri de contingentare a infecției cu COVID-19.  Cinci regiuni, Lombardia, Piemonte, Tirolul de Sud, Valle d’Aosta și Calabria sunt închise până pe 3 decembrie, iar aici școala va fi la distanță 100%, dar numai pentru licee.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă școlile elementare și gimnaziale și serviciile de îngrijire a copiilor vor fi deschise, dar cu folosirea obligatorie a măștilor de către toată lumea, cu excepția copiilor sub 6 ani. Până acum, elevii își puteau da jos masca în timpul orelor, dacă nu se apropiau unii de alții.

La vecinii bulgari, liceele și universitățile sunt închise, însă școlile sunt deschise, doar 15 în toată țara fiind în regim online. Grecia, care a trecut la un regim strict de restricții, a lăsat, de asemenea, școlile deschise.

Politica