joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Guvernul, dator la craioveni”

Mare parte din cheltuielile sanitare apărute în urma declanșării pandemiei de coronavirus au fost suportate la nivelul județului Dolj de administrația publică locală, a afirmat Lia Olguța Vasilescu, primarul ales al Craiovei, ieri, în cadrul unei conferințe de presă dedicată prezentării candidaților PSD pentru parlamentare.
Suma alocată de Guvern pentru gestionarea crizei de COVID-19 în Dolj a fost insuficientă, a susținut ea, motiv pentru care au fost preluați bani din bugetul administrației locale și județene.

,,Eforturile administrației locale au fost foarte mari, iar toate costurile pandemiei au fost suportate de acestea. S-au achiziționat acele aparete PCR de către administrațiile locale și tot ceea ce înseamnă costuri, inclusiv cele pentru pregătirea școlilor, chiar dacă inițial s-a zis că vor fi suportate de Guvern. Cheltuielile spitalelor din Craiova este suportată de autoritățile locale, iar sănătatea va fi în continuare prioritatea noastră, însă ne trebuie bani și pentru investiții”, a adăugat Olguta Vasilescu.
Primarul ales al Craiovei a afirmat că Guvernul are o datorie de achitat față de craioveni.

,,Guvernul are o datorie la cetățenii Craiovei de peste 45 de milioane de lei. Sunt bani care au fost cheltuiți pentru a suporta costurile pandemiei, sunt investiții care s-au făcut în sănătate, în infrastructura școlară și despre care ni s-au spus că vor fi suportați de la bugetul de stat, dar banii respectivi nu au luat drumul Craiovei.”
De asemenea, Ion Prioteasa, fostul președinte al Consiliului Județean Dolj care se pregătește să obțină un mandat de senator din partea Partidului Social Democrat, a precizat că sunt alocate fonduri pentru cheltuielile sanitare chiar și pentru următoarele două luni: ,,Să facem un exercițiu de imaginație și să ne inchipui cum ar fi arătat Craiova și județul fără ca noi să ne fi propus ca sănătatea să fie pe primul loc. Să nu ai spital nou construit, să nu ai Spitalul de Boli Infecțioase bine pus la punct, pec el de Neuropsihiatrie, să nu ai Spitalul Județean cu milioane de euro băgate în el, Spitalul de la Leamna ori Dăbuleni. Toate aceste investiții au venit la momentul potrivit. Ceea ce vedem acum la nivelul județului privind numărul mare de infectați ne duce cu gândul că dacă am fi avut suficienți bani de la Guvern, puteam face mai multe.”
Afirmațiile celor doi au fost susținute și de Mihail Genoiu, actualul primar în funcție al Craiovei, care se află pe listele aferente Senatului, alături de Prioteasa: ,,La ora asta construim o magazie de oxigen la Spitalul Victor Babeș, pentru că din cele două stații de oxigen dispuse, oxigenul este insuficient, se consumă foarte mult și din acest motiv construim o stație de înmagazinare a oxigenului.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andreea Tigoianu

Politica