miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asistența socială și protecția copilului, priorități pentru PSD Dolj

Sectorul asistenței sociale și protecției copilului este în momentul de față o prioritate pentru social-democrații doljeni, dupa cum aceștia susțin.
Conducerea PSD Dolj a afirmat că gestionează situația delicată a celor aflați în centrele de asistență socială și protecția copilului, a căror îngrijire este costisitoare. Ei reclama deficitul bugetar aferent sectorului cu pricina.
,,Această problemă este foarte importantă, fiind regăsită și la nivel național. Din acest motiv am hotărât să expunem presei și opiniei publice acesată situație, pentru că foarte multe din consiliile județene la ora actuală nu pot să închidă anul privind partea de salarizare sau alte probleme care sunt vitale din cauza faptului că au trebuit să suporte cheltuielile de asistență socială”, a precizat Lia Olguța Vasilescu, cea care va ocupa funcția de primar al Craiovei în următorii patru ani.
Deși cea mai mare parte din bugetul alocat acestui sector trebuia asigurat de Guvern, Consiliul Județean Dolj a suportat problemele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială ș Protecția Copilului.
,,La începutul anului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a primit de la Guvern 23% din necesarul de fonduri din bugetul de care are nevoie această instituție. Instituția are nevoie de un buget anual de 134 de milioane de lei, Guvernul a alocat anul acesta doar 31 de milioane de lei. Restul de bani de aproape 100 milioane de lei sunt bani pe care Guvernul trebuie să îi aloce Doljului. Noi, Consiliul Județean, am oprit multe obiective pe care le puteam demara anul acesta, cu scopul de a susține această instituție, pentru că vorbim de copii cu dizabilități, de persoane cu probleme, de copii care nu au familie. Consiliul Județean a reușit să țină pe linia de plutire această insituție, dar totuși, datoria pe care Guvernul o are față de Dolj este foarte importantă”, a adăugat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.
Grija pentru cei cei neajutorați, pentru persoanele cu dizabilități, dar și pentru susținătorii acestora s-a transformat într-un obiectiv major pentru administrația județeană din Dolj, au precizat social-democrații. Astfel, o parte dintre banii dedicați altor planuri de investiții în Craiova și în județ s-au îndreptat către soluționarea acestei situații. ,,Am reușit să susținem acest sector și pe următoarele două luni, însă în dauna investițiilor. Am zis ca măcar să putem să oferim indemnizațiile celor care lucrează acolo, care sunt niște oameni speciali, îți trebuie suflet să poți să lucrezi în acest sector. Nu poți să nu plătești acești oameni, chiar dacă am decis să mai înghețăm din investiții”, a argumentat Ion Prioteasa, fostul președinte al Consiliului Județean Dolj, candidat la Senatul României.

Andreea Tigoianu

Politica