joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele unei bănci din China a fost condamnat la pedeapsa capitală

Bancherul Cai Guohua, fost preşedinte al băncii Hengfeng, a fost condamnat vineri la moarte, cu suspendare de doi ani, pentru malversaţiuni de fonduri, abuz de putere, corupţie, luare de mită şi acceptare de împrumuturi ilegale, transmite EFE, potrivit Digi24.ro.

Tribunalul Popular Intermediar din oraşul Dongying, provincia orientală Shandong, a explicat într-un comunicat difuzat prin intermediul reţelei sociale Weibo că, dacă el nu mai comite niciun delict în următorii doi ani, condamnarea la moarte va fi comutată în închisoare pe viaţă.

Instanţa a mai adăugat că drepturile politice ale lui Cai au fost suspendate pe viaţă, iar proprietăţile lui au fost confiscate. Potrivit sentinţei, Cai a profitat de poziţia pe care o avea pentru ,,a ocupa ilegal proprietăţi ale băncii în beneficiul propriu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cai este ,,unul dintre cei mai corupţi bancheri din istorie”, a scris Global Times, un tabloid naţionalist publicat de People’s Daily deţinut de Partidul Comunist din China. Ziarul a relatat că fostul preşedinte al băncii Hengfeng şi-a adjudecat sume care depăşesc 10,3 miliarde de yuani (1,134 miliarde de euro), scrie Agerpres, potrivit Digi24.ro.

Banca Hengfeng, cu sediul la Shandong, a început un proces de restructurare în 2017, când organismele de reglementare chineze au lansat o campanie pentru a limita riscurile financiare în sectorul bancar, a scris publicaţia Caixin. Anul trecut, predecesorul lui Cai la conducerea băncii Hengfeng, Jiang Yunxi, a fost şi el declarat vinovat de corupţie şi condamnat tot la moarte, cu suspendare de doi ani. 

Politica