miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii, polițiștii și jandarmii, cu ochii pe gorjeni: au fost aplicate 179 de amenzi

Echipe mixte formate din pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății, sub coordonarea Instituției Prefectului, au desfășurat 11 acţiuni prin care s-a verificat respectarea prevederilor legale și a măsurilor de protecție și prevenire a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în județul Gorj.
În cadrul acestor acțiuni au fost verificate peste 848 de persoane, 163 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 46 mijloace de transport în comun/mijloace de transport de agrement.
„Pentru neregulile constatate au fost aplicate 179 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.700 de lei, din care 86 sancțiuni, în valoare de 9.500 lei, au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte nereguli prevăzute de legislație în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat ISU Gorj. Acțiunea a început miercuri, iar cifrele au fost comunicate joi.
Totodată, au fost desfășurate, pe raza județului Gorj, acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, obligativității purtării măștii de protecție și păstrării distanțării pentru toate persoanele prezente în spații publice aglomerate și la o distanță mai mică de 50 de metri față de unitățile școlare.

Politica