Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 5.200 de râmniceni cu probleme de sănătate au trecut pragul Centrului medical de Permanenţă din Ostroveni

Publicat

pe

Centrul Medical de Permanenţă din Ostroveni și-a început activitatea pe 1 octombrie 2019, la inițiativa comună a Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea şi a Consiliului Judeţean Vâlcea. Gândit să ofere asistenţă medicală primară locuitorilor din cel mai mare cartier al oraşului – dar nu numai lor – şi, în acelaşi timp, să degreveze Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de aşa-numitele „urgenţe de cod verde”, Centrul a fost deschis neîntrerupt de atunci după un program nocturn în zilele lucrătoare între orele 20.00 – 08.00 şi în week-end-uri de vinerea seara, de la ora 20.00, până lunea dimineaţa, la ora 08.00, inclusiv în timpul sărbătorilor legale.
Potrivit autorităților locale, în acest prim an de funcţionare, Centrul de Permanenţă a oferit servicii medicale şi indicaţii de specialitate pentru 5.209 persoane, 3.118 dintre acestea fiind înregistrate în zilele nelucrătoare; în 120 de cazuri s-a acordat asistenţă medicală unor bebeluşi cu vârsta de până la un an.
„Medicii de familie ai Centrului au aplicat aproape 3.000 de tratamente şi pansamente, au trimis în ambulator 216 persoane şi au considerat necesar să solicite ambulanţa în 28 de cazuri. În prezent, Centrul de Permanenţă ce funcţionează la parterul fostului cămin al Liceului Ferdinand I este deservit de nouă medici de familie – dr. Bădescu Codruţa, dr. Berbece Claudia-Elena, dr. Corheci Alina-Iuliana, dr. Neguţ Marius-Adrian, dr. Obogeanu Alin – coordonator Centru, dr. Pătularu Claudia-Lovinia, dr. Smărăndoiu Doina-Mihaela, dr. Tuţă Cristiana şi dr. Uscatu Simona – care vor sta, în continuare, la dispoziţia locuitorilor Râmnicului ce se confruntă cu probleme de sănătate”, informează primăria Râmnicu Vâlcea.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.