joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect: Valoarea voucherelor de turism oferite ca alternativă la returnarea banilor va fi garantată 100% de stat

Ministerul Economiei propune garantarea 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19, anunţă instituţia.

Ministerul are în vedere două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism. 

Proiectul de act normativ prevede, astfel, garantarea de către stat în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor de către agenţiile de turism şi structurile turistice, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insolvenţei emitenţilor voucherelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În egală măsură, se doreşte acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei.

Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate.

Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene, potrivit Digi24.

Politica