sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate

Universităţile nu se vor mai închide la trei cazuri de coronavirus confirmate în formaţii de studiu diferite, a anunțat Horia Oniţă, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Decizia o va lua fiecare unitate de învăţământ superior împreună cu direcţiile de sănătate publică, în funcţie de numărul de cazuri şi unde au apărut, în fiecare situaţie în parte. 

„Ordinul va conţine în mare parte aceleaşi reguli stabilite anterior, dar se vor modifica unele lucruri cum ar fi clarificări privind cazarea din cămine şi modificarea acelei reguli care prevedea că la trei cazuri de coronavirus/per universitate, se va închide toată instituţia de învăţământ superior. Regula aceasta nu avea nicio logică, fiindcă una este în preuniversitar când ai, în general, un singur imobil, alta este în universitar când ai mai multe facultăţi împărţite în mai multe clădiri. Poţi să ai şi 10 imobile, ori nu are nicio logică să le închizi pe toate dacă apar trei cazuri. Astfel, în noul ordin, este prevăzut ca la apariţia a trei cazuri confirmate de coronavirus, să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii direcţiei de sănătate publică pentru a decide, în funcţie de caz, unde vor fi suspendate cursurile, fie că este vorba de facultate/imobil/grupă/universitate”, a explicat Oniţă pentru Edupedu.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește dificultățile deschiderii noului an universitar, Onița spune că ANOSR a solicitat universităților din marile centre universitare să se coordoneze între ele astfel încât să existe suficiente locuri în cămine pentru toți solicitanții.

Politica