vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eroii din viața reală au fost sărbătoriți: „La mulți ani, pompieri români! Pentru fiecare viață salvată, pentru sacrificiul și devotamentul vostru”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a demarat activitățile de ocupare a 6 (șase) posturi vacante de subofițeri, prin procedură de selecție, fără concurs, pe perioadă determinată, prin rechemare în activitate/încadrare directă. Dosarele de înscriere se depun exclusiv online, pe adresa de e-mail [email protected], până la data de 16.09.2020, ora 16.00.

Anunțul a fost făcut la sfârșitul săptămânii trecute, cu doar câteva zile înainte de Ziua Pompierilor. Ieri, 13 septembrie, pompierii au fost sărbătoriți. Colegii din sistem au ținut să le reamintească acestora că sunt adevărați eroi.

 „Data de 13 Septembrie are o semnificație aparte pentru toți românii, este ziua în care sărbătorim pompierii, eroi anonimi ai zilelor noastre. Ei sunt cei care, zi de zi, poartă lupta cu secundele pentru a da șansă la viață, sunt cei care, fără să stea pe gânduri, intră în foc, ape sau sub dărâmături pentru a-și salva semenii. Astăzi este ziua în care ne amintim onorați faptele glorioase ale înaintașilor noștri, pentru care suntem datori să le continuăm tradiția. La mulți ani, bravi pompieri! La mulți ani, IGSU!”, a fost mesajul ISU.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și Ministerul Afacerilor Interne a avut un mesaj pentru colegii pompieri: „Cuvintele sunt prea puține pentru a exprima imensa prețuire pe care v-o purtăm. Astăzi, de ziua voastră, Salvatorilor, ne înclinăm cu respect, admirație și recunoștință în fața voastră și vă adresăm același mesaj cu care v-am obișnuit: Pentru noi, Sunteți Nemuritori! Vă rugăm să vă întoarceți cu efectiv complet din fiecare misiune! La mulți ani!”, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Pompierilor li s-a mulțumit pentru  fiecare viață salvată, pentru sacrificiul și devotamentul lor: „La mulți ani, pompieri români!  Pentru fiecare viață salvată, pentru sacrificiul și devotamentul vostru, astăzi vă mulțumim! Sunteți oamenii pe care ne bazăm atunci când ne aflăm în situații dificile și avem nevoie de ajutor! Sunteți eroii necunoscuți care, în fiecare secundă, purtați o luptă contracronometru pentru viață, iar datorită curajului, rapidității și dăruirii voastre raportați, în fiecare zi, cu mândrie: „MISIUNE ÎNDEPLINITĂ”. Cinste salvatorilor!”, au urat reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Totodată, în data de 10.09.2020, începând cu ora 10.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depune coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti.

„Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii”, a transmis ISU Vâlcea.

Pompierii vâlceni salvează vieți și atunci când nu li se cere. Agenții din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului VÂLCEA s-au alăturat campaniei naționale „Salvatorii donează pentru viață”, lansată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgenta și a Centrului de Transfuzie Sanguina Vâlcea pentru a dona sânge.

„Reamintim cetățenilor că sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit, iar un donator poate salva până la patru vieți în urma acestei acțiuni responsabile. Donarea de sânge trebuie să continue ! Sperăm că prin gestul nostru să oferim o șansă celor aflați în dificultate !”, au spus pompierii.

Politica