Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Poliția locală continuă lupta cu ambrozia din Târgu Jiu

Publicat

pe

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului continuă acțiunile de control pentru combaterea ambroziei. Au fost depistate zeci de terenuri infestate cu specia Ambrosia artemisiifolia, în următoarele zone din municipiul Târgu Jiu: Str. Marin Sorescu, Str. Costache Negruzzi, Str. Tismana, Aleea Merilor, Str. Barajelor, Str. Bicaz, Str. Marin Preda, Aleea Sf. Dumitru, Str. Francisc Milescu, Str. Viitorului.

„La această acțiune am fost fost însoțiți de către reprezentanți ai Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului și ai Serviciului Gospodărire Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, în scopul identificării proprietarilor, precum și de către un reprezentant al S.C. Edilitara Public S.A., pentru verificarea terenurilor aflate în domeniul public sau privat al Municipiului Târgu Jiu”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

În perioada imediat următoare, proprietarii acestor terenuri vor fi notificați, în scris, cu privire la obligația de a lua măsurile necesare pentru distrugerea ambroziei, pentru neconformare urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale cu valori cuprinse între 1.000 și 5.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 10.000 și 20.000 lei pentru persoane juridice.

Întrucât, în prezent, buruiana ambrozia se află în perioada de vegetație, punând în pericol sănătatea cetățenilor, acțiunile de control pentru depistarea terenurilor infestate se vor desfășura până la încheierea acestei perioade, pe toată raza administrativ-teritorială a municipiului Târgu Jiu.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.