joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Candidatul PRO ROMÂNIA la primăria Fărcaș, Tătulescu Nicolae: „Fondurile europene reprezintă șansa comunei noastre pentru o dezvoltare armonioasă”

Candidatul PRO România pentru demnitatea de primar al comunei Fărcaș este Nicolae Tătulescu, absolvent al Universității din Craiova, Finanțe -Contabilitate, ofițer în rezervă, un om cu o vastă experiență în management și dezvoltare organizațională.
„Proiectul meu pentru Fărcaș se referă la transformarea comunei într-una europeană. Pentru asta trebuie să ne apucăm de treabă imediat pentru că am pierdut deja foarte mulți ani!
Avem modele demne de urmat, comune care s-au dezvoltat folosind fonduri europene, fonduri ce pot fi accesate și de către noi. Putem astfel să transformăm Fărcașul într-o comună europeană, prietenoasă cu locuitorii săi în ceea ce înseamnă infrastructura, utilitățile și condițiile de trai. Banii de la buget vor fi din ce în ce mai puțini, iar nevoile de bani din ce în ce mai stringente așa că nu trebuie să ratăm sub nici o formă  bugetul U.E. aferent exercițiului financiar 2021-2027.
Știu ce am de făcut, știu ce lipsește comunei și cetățenilor săi și am pregătirea și determinarea necesare să aduc bunăstare și confort în viața acestora. Doresc să sprijin inițiativele benefice pentru comunitate, să încurajez tinerii să acceseze fonduri europene, să-i fac să nu mai plece la muncă în străinătate, să-și dorească să rămână lângă familiile lor.
Din păcate, în comuna Fărcaș nu s-a realizat mai nimic în ultimii 20 de ani. Trăim în mileniul III, dar în două sate ale comunei nu s-a asfaltat nici măcar o ulicioară și, deși plătesc impozitele și taxele la nivel maxim, sătenii își rup mașinile prin gropi iar copiii se luptă la propriu cu noroaiele și praful atunci când merg la școală. Nu aș vrea să critic pentru că nu este productiv acum și m-aș axa pe ceea ce doresc eu să fac.
Prima măsură, imediată, ar fi să astup găurile prin care se scurg banii din bugetul local, să stopez cheltuielile nejustificate și păguboase și să transparentizez activitatea administrativă, așezând relația funcționar primărie-cetățean pe un fundament profund uman.
Îmi propun să aduc în atenție doar câteva proiecte pe care le am în plan pentru dezvoltarea comunei natale:
– creșterea investițiilor și infrastructurii, aceasta fiind prioritate pentru crearea de locuri de muncă; asfaltarea celor două sate Golumbelu și Plopu-Amărăști, Lucrări de racordare la apă, canalizare și gaze naturale; construirea unui parc fotovoltaic prin accesarea de fonduri europene.
– reanalizarea nivelului taxelor și impozitelor locale și reducerea acestora pentru utilaje și alte investiții care angajează forță de muncă locală; măsuri stimulatorii pentru investitori; sprijin pentru asocieri de producători și pentru desfacerea produselor;
– sprijinirea tinerilor defavorizați cu teren pentru locuință; acordarea de consultanță gratuită pentru accesarea de fonduri europene;
– amenajarea unui târg săptămânal și a unei piețe dedicate fermierilor pentru a facilita schimburile comerciale și a aduce bani la bugetul local;
– educația va fi un domeniu prioritar al programului meu cu beneficiu pentru creșterea calității vieții, facilitarea  accesului la locuri de muncă adecvate pregătirii. Pentru asta e necesară dotarea școlilor cu echipamente IT, table inteligente și alte utilități moderne. Și în cazul grădinițelor voi acționa pentru dotarea acestora cu tot ce este necesar unei educații precoce a copiilor; amenajarea de locuri de joacă în fiecare sat;

– construirea unui Centru de zi pentru bătrâni;
– înființarea unui ONG, separat de primărie, care să sprijine copiii cu potențial, dar fără posibilități, și să prevină abandonul familial. Mă voi ocupa pentru atragerea de donații, voi dona lunar o parte din indemnizația de primar în contul acestui ONG;
– voi face demersuri pentru reabilitarea bisericii din satul Golumbelu, aceasta fiind încadrată ca monument istoric și introducerea ei în circuitul religios turistic; realizare picturi biserica Fărcaș, iluminat și împrejmuire.
Este un program atent întocmit, pliat pe nevoile imediate ale comunității, ambițios, dar realizabil. Îmi doresc ca cetățenii să-mi fie alături pentru a construi împreună o comună modernă. Vă mulțumesc și vă aștept la vot!”.

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, CMF 21200010

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica