vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Peste 46.000 de vâlceni vor primi măști din partea Guvernului

Un prim lot cu aproximativ 2,4 milioane de măști de protecție, acordate de Guvernul României prin Ministerul Sănătății, a ajuns săptămâna aceasta în Vâlcea. Măștile vor fi distribuite zilele acestea familiilor și persoanelor defavorizate din județ.

În total, sunt circa 46.400 de vâlceni, care vor primi câte 50 de măști de protecție fiecare.

Distribuirea măștilor se face prin intermediul Direcției de Sănătate Publică, către primăriile din județ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit OUG 78/2020, primăriile vor aloca măștile persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza venitului minim garantat, celor care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, pensionarilor sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanelor încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

În perioada imediat următoare, județul Vâlcea va primi de la Guvernul României încă 1,6 milioane de măști de protecție, care vor ajunge atât la persoanele din categoriile menționate mai sus, cât și la pensionarii cu pensii între 705 și 1000 de lei. Fiecare beneficiar va avea alocate din acest nou lot câte 30 de măști.

Politica