Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Proiecte de peste 5,2 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19 în Dolj

Publicat

pe

Două proiecte pentru gestionarea crizei COVID-19 au fost aprobate, miercuri, în ședința ordinară a Consiliului Județean Mehedinți. Proiectele vizează creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în cazul spitalelor și a furnizorilor publici de servicii de asistență socială. Bugetul proiectelor este de aproximativ 5.2 milioane de lei.
Primul proiect aprobat în acest sens, „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID19 de către spitalele subordonate Consiliului Județean Dolj”, are valoarea totală de 2.588.724,87 lei și a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Sumele necesare implementării proiectului, până la rambursarea integrală a acestora, vor fi asigurate din bugetele Spitalului Orășenesc Așezămintele Brâncovenești Dăbuleni și Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna, ambele fiind parteneri în cadrul proiectului.
Al doilea proiect, „Creșterea capacității furnizorilor publici de servicii de asistență socială pentru categoriile vulnerabile din județul Dolj de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, are valoarea totală de 2.641.135,17 lei și va fi finanțat tot în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
În acest caz, sumele necesare implementării proiectului, până la rambursarea integrală a acestora, vor fi asigurate din bugetele Consiliul Judeţean Dolj și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.
Proiectele constau în realizarea investițiilor necesare pentru consolidarea capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Astfel, se vor achiziționa echipamente de protecție medicală pentru unitățile medico-sociale din subordinea DGASPC Dolj și se finanțează cheltuielile pentru dotarea spitatelor cu echipamente medicale și echipamente de protecție.

Continue Reading
1 Comment

1 Comentariu

  1. nu conteaza

    30 iulie 2020 at 0:06

    doamna, e vorba de mehedinti sau de dolj …??? ia mai vedeti prin text …

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.