joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Comercianții și angajatorii nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului

Inspectorii de muncă olteni au continuat acțiunile de control cu scopul identificării angajatorilor din județ care nu respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Zeci de nereguli au fost constatate în urma verificărilor efectuate, printre care neasigurarea triajului epidemiologic, a dezinfectanților pentru mâini și nepurtarea măștii de protecție în spații închise. În urma celor constatate, au fost aplicate nouă amenzi.
Controalele s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt sau împreună cu polițiști, jandarmi, pompieri și angajați ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.
Au fost vizate domenii de activitate precum comerț cu amănuntul al produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi și piscine.
În perioada 15 – 28 iulie, au fost efectuate 40 de verificări, iar acestea au scos la iveală un număr de 37 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea, și au fost date 35 sancțiuni contravenționale, din care nouă au fost amenzi în cuantum de 9.000 lei.
Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații închise, de lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a angajaților cu noul coronavirus.
În perioada următoare, inspectorii de muncă vor continua astfel de acțiuni, pentru a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19.

Politica