vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PMP Craiova: Raportul primarului Craiovei – o sfidare la adresa bunului simț public

Dumitru Mănescu, Consilier Municipal: „Este inacceptabil să vii în fața craiovenilor și să prezinți un Raport anual privind starea Craiovei copy-paste după cel de anul trecut actualizând doar niște cifre”

„RAPORTUL PRIMARULUI MUNICIPIULUI CRAIOVA PRIVIND STAREA ECONOMICĂ, SOCIALĂ ŞI DE MEDIU A MUNICIPIULUI CRAIOVA ÎN ANUL 2019” ar fi trebuit să fie o oglindă corectă asupra realității din municipiul nostru, o analiză definită de luciditate și respect față de cetățenii pe care îi guvernează.
Nimic din toate acestea. „Raportul” e structurat identic cu rapoartele din anii precedenți, e pur și simplu copy-paste, actualizându-se doar datele. Totul făcut pe repede înainte într-o manieră cantitativistă, fără referire directă la impactul real al deciziilor primarului asupra vieții craiovenilor.
Spre exemplificare, la capitolul Alimentare cu apă și canalizare sunt înșiruite tot felul de date tehnice, fără să se menționeze câți dintre locuitorii Craiovei au canalizare, ce s-a făcut în 2019 în această direcție și când urmează să fie extinsă rețeaua de canalizare și în ce cartiere. Locuitorii din Mofleni, de exemplu, ar fi foarte interesați să afle când va ajunge și la ei rețeaua de canalizare.
La capitolul „Distribuția energiei termice”, la fel. Totul prezentat în culori roz, deși știm cu toții că ditamai compania de temoficare este în pragul falimentului iar termoficarea urmează să fie preluată de o altă companie.
În privința distribuției gazelor naturale acest subiect lipsește din raport probabil pentru faptul că în mintea PSD și a primarului el nu ține deloc de primărie.
În viziunea noastră a celor de la PMP orice problemă care privește viața comunității este o problemă în care primăria ar trebui să se implice.
Cartierele mărginașe care au probleme cu distribuitorul de gaze naturale au nevoie de sprijin din partea autorităților locale. Distribuitorul de gaze (ENGI în cazul nostru) face o discriminare locuitorilor Craiovei. Sunt străzi în cartierele mărginașe pentru care se percep taxe exorbitante locuitorilor pentru introducerea rețelei de gaze pe stradă în timp ce în zonele centrale ale orașului cetățenii au rețeaua la poartă. Este o problemă a primăriei, pentru că orice cetățean al Craiovei trebuie să fie problema primăriei.
În materie de Transport urban în afară de limbaj de lemn și cifre peste cifre nimic relevant pentru viața oamenilor. Primarul ar fi trebuit să precizeze explicit că fără o minimizare a cheltuielilor şi o maximizare a veniturilor, nu se poate vorbi de un serviciu de transport continuu, sigur şi stabil. Raportul arată o situație exact inversă: o maximizare a veniturilor prin subvenții din bugetul local. Un veritabil model de AȘA NU!
La capitolul „Învățământ” avem o înșiruire de programe școlare și universitare care nu au ce căuta într-un raport al primarului. La capitolul „Cultură”  ni se prezintă toate stagiunile ce au avut loc, toate spectacolele cu ziua, ora distribuția, dar nimic despre situația financiară a instituțiilor de cultură din Craiova.
În concluzie,  Raportul primarului, care ar fi trebuit să fie oglinda activității din primăria Craiova, demonstrează o vădită lipsă de interes, o sfidare a opiniei publice, o mediocritate absolută.
PMP cere primarului Craiovei să prezinte scuze publice craiovenilor și să treacă de urgență la revizuirea calitativă a Raportului.

Biroul de presă PMP Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica