joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alex Băluță poate ajunge în Serie A!

Majoritatea transferurilor externe ale lui Mihai Rotaru s-au dovedit un fiasco pentru cluburile care au plătit. Cel al lui Băluță pare excepția care confirmă regula

În mare parte, jucătorii care au plecat pe bani de la CSU Craiova s-au întors la matcă, fără a rupe gura târgurilor unde au ajuns. Un caz elocvent este cel al lui Andrei Ivan, pentru care s-au plătit vreo 3 milioane de euro de către rușii de la Krasnodar, atacantul a fost împrumutat un an la Rapid Viena, apoi a revenit în Craiova, unde nu-și regăsește forma de altădată. Nici Gustavo n-a impresionat prin China, profitând de pandemie s-a întors în Bănie. Pentru Vătăjelu sejurul pe banca de rezerve a celor de la Sparta Praga a fost chinuitor. Plecat din postura de căpitan al oltenilor, a venit înapoi ca rezervă a lui Nicușor Bancu. Vladimir Screciu pare că le calcă pe urme celor de mai sus. A ajuns în prima ligă din Belgia, n-a prins vreun minut timp de un an, a fost împrumutat în B, unde a jucat vreo 12 minute pentru Lommel. Președintele Sorin Cârțu a anunțat că actele de repatriere sunt aproape gata.
Sunt însă și excepții de la ceea ce pare că a devenit regulă în politica de transferări a Craiovei lui Rotaru. Două până acum: Alex Mitriță și Alex Băluță. Chiar dacă nu s-a impus în primă garnitură a Slaviei Praga, gruparea ce domină categoric fotbalul ceh în ultimii ani, Băluță a strâns din dinți și a luptat în continuare. În cele din urmă a fost împrumutat la Liberec, unde a marcat de 6 ori și a oferit 7 pase decisive.
Evoluțiile craioveanului au atras priviri, astfel încât fostul căpitan al CSU se află pe lista celor de la Hellas Verona, echipă pe unde a trecut și Adi Mutu, care ocupă poziția a opta în Serie A, după 26 de meciuri jucate.
„În afara celor de la Verona, mai sunt interesate de el formația AEK Atena și o echipă din Emiratele Arabe Unite”, scriu cei de la Digisport. Băluță a reușit calificarea în finala Cupei Cehiei cu Liberec.

Politica