vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivitățile de absolvire din Târgu Jiu au luat sfârșit

Festivitățile organizate pentru absolvenții școlilor gimnaziale, liceelor și colegiilor din municipiul Târgu Jiu s-au încheiat în acest weekend. Evenimentele au fost speciale, pentru că s-au desfășurat în contextul unei pandemii, iar mulți dintre tinerii participanți nici nu mai sperau să poată îmbrăca roba și să fie premiați la final de an. Totodată, a fost un prilej pentru elevi să-și ia rămas bun de la profesori, de la colegii pe care poate îi vor reîntâlni la facultate sau la locul de muncă. Primarul orașului, Marcel Romanescu, s-a arătat bucuros de felul în care au avut loc festivitățile.
„Iată că a trecut și ultima seară festivă! A fost un eveniment frumos, emoționant, dedicat exclusiv absolvenților. Chiar dacă la început părea dificil să organizăm aceste activități, raportat la contextul actual, a fost o plăcere pentru noi să răspundem unei provocări – aceea de a crea posibilitatea copiilor de a participa, la fel ca și celelalte generații de absolvenți, la o ceremonie de absolvire. Sper, din toată inima, că ne-am ridicat la înălțimea așteptării tuturor participanților. Echipa noastră a depus toate eforturile în acest sens. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment: în primul rând directorilor și cadrelor didactice ale unităților de învățământ, pentru că au răspuns inițiativei noastre și pentru o colaborare extraordinară”, a spus Marcel Romanescu.
Edilul din Târgu Jiu a ținut să le mulțumească celor ce au pus umărul la organizarea festivităților de absolvire, dar nu a evitat să-i înțepe pe rivalii politici ce au contestat evenimentele de pe Stadionul Municipal.
„Vreau să le mulțumesc părinților și celorlalți invitați pentru că au înțeles că situația actuală impune o serie de condiții restrictive și au respectat întocmai indicațiile organizatorilor.  Nu în ultimul rând, mulțumesc echipei de la primărie, care a făcut totul posibil: Direcția de Evenimente, Direcția de Patrimoniu, împreună cu personalul de la Stadionul Municipal, Direcția de Protecție Socială (cea care ne-a ajutat cu asistența medicală), reprezentanților Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, Poliției Locale și echipei de pe Cabinetul Primarului. Au fost două săptămâni de muncă, dar a ieșit ceva extraordinar: un eveniment de care ne vom aminti toată viața. Felicitări, tuturor! P.S. Nu doresc să comentez acum unele reacții venite din sfera politicului. Ar însemna să accept întinarea unei festivități marcate de puritatea acestor copii minunați ai municipiului Târgu Jiu. O să fac doar o remarcă: de acest virus vom scăpa, mai devreme sau mai târziu, dar de prostia unora, niciodată”, a mai transmis primarul orașului.

Politica