vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Negocieri. Candidat unic al opoziţiei locale la Primăria Craiova. Alianţa USR-Plus îl susţine pe Lucian Săuleanu, PNL pe Nicolae Giugea. Cine va merge la primărie?

Alianţa USR-PLUS şi PNL au început negocierile pentru desemnarea unui candidat unic la Primăria Craiova. PLUS l-a propus de la început pe avocatul Lucian Bernd Săuleanu, profesor universitar şi decan al Baroului Dolj. Cei de la USR au decis şi ei, spun sursele Jurnalul Olteniei, să îl susţină pe avocatul Săuleanu pentru a candida la funcţia de primar al Craiovei.
„Filiala Județeană PLUS Dolj rămâne deschisă invitațiilor către negociere din partea tuturor forțelor anti-PSD din Craiova. În acest sens, vom participa la întâlnirea de astăzi, 20 iunie, cu USR și PNL.

PLUS Dolj l-a desemnat la începutul anului pe prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, drept candidatul partidului la Primăria Craiova, în urma unei proceduri interne transparente și meritocratice, cu dezbateri deschise și o dublă evaluare politică și de integritate.De la formarea partidului PLUS, dar și de la victoria din 26 mai 2019 a Alianței dintre PLUS și USR la Craiova, am rămas asumați unui dublu mandat: unul din partea membrilor noștri, celălalt din partea alegătorilor. (…) Echipa noastră a lucrat continuu în cadrul Comisiilor de Politici Publice, la nivel local și național, pentru identificarea problemelor craiovenilor și pentru alcătuirea unui program politic coerent și realizabil pentru Craiova. PLUS rămâne fidel principiilor în jurul cărora s-a construit”, a transmis, într-un comunicat de presă, Gabriel Păunică, preşedintele PLUS Dolj.
Liberalii au susţinut, la finele săptămânii trecute, o conferinţă de presă, în care au anunţat şi ei intenţia de a duce negocieri pentru desemnarea unui candidat unic. PNL îl propune, pentru Primăria Craiova, pe deputatul Nicolae Giugea, iar pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, pe inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Alexandru Gîdăr.
„În septembrie, cel târziu în octombrie vom avea alegeri locale. În acest sens, Partidul Naţional Liberal, în şedinţa Biroului Naţional din luna martie, a luat o decizie de a susţine doi colegi, doi craioveni, doi oameni bine pregătiţi, atât din punct de vedere profesional cât şi implicaţi în viaţa administraţiei locale – domnul deputat Nicolae Giugea pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului Craiova, după cum ştiţi dânsul este profesor universitar, are o experienţă vastă în administraţie, a fost prefect de două ori, ministru secretar de stat la Ministerul Agriculturii, preşedintele ADS, în prezent parlamentar, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, venim în faţa dumneavoastră cu domnul profesor, domnul inspector general Alexandru Gîdăr, de asemenea, un om cu o experienţă profesională precum şi în administraţie. (…) Am avut discuţii cu colegii şi chiar ne dorim să câştigăm aceste alegeri. În acest sens am avut discuţii şi cu reprezentanţii partidelor din opoziţia locală craioveană sau doljeană pentru o posibilă alianţă electorală. Este vorba despre alianţa USR-PLUS”, a declarat Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.

Deputatul Nicolae Giugea a afirmat, la rândul său: „Nu este onoare mai mare decât atunci marea familie liberală iese şi spune „da, domne, avem candidat la Primăria Craiova, se numeşte Nicolae Giugea şi îl susţinem, avem candidat la Consiliul Judeţean se numeşte Alexandru Gîdăr şi îlsusţinem. Avem un mod unitar de abordare a campaniei în momentul de faţă. Suntem o echipă unitară, să nu mai încerce cineva sa bage băţul printre gard că s-ar putea să rămână fără unghii. Vom face tot ceea ce depinde de noi astfel încât să schimbăm culoarea oraşului şi judeţului Dolj. (…) sper ca în curând să ieşim împreună şi să anunţăm deciziile care s-au luat”.
„Suntem o echipă unită care dorește să schimbe ceva în județ. Vrem să facem și la noi ceea ce s-a întâmplat în Ardeal, în județele conduse de liberali. Vrem să ne ridicăm la nivelul lor, pentru că avem și resurse și posibilități”, a completat Alexandru Gîdăr.
Totodată, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Craiova, a precizat: „Reiterez susţinerea totală a PNL Craiova pentru cei doi candidaţi, domnul Giugea şi domnul Gîdăr. Le suntem alături şi de abia aşteptăm să se desfăşoare aceste alegeri. În cei 30 de ani, PSD şi-a dorit să impună ideea că mai mult de atât nu se putea face nici pentru Craiova, nici pentru judeţul Dolj, mai mult decât au făcut ei. Aşa cum ar trebui să arate Craiova şi Dolj vrem să vă arătăm noi, să demonstrăm noi împreună cu cei doi candidaţi şi cu echipele care îi vor urma în cele două instituţii”.
O primă rundă de negocieri a avut loc la sfârşitul săptămânii, însă nu s-a ajuns încă la un numitor comun. PNL îl susţine pe Nicolae Giugea. PLUS şi USR, în alianţă, îl susţin în continuare pe avocatul Lucian Săuleanu ca fiind cel mai potrivit pentru a candida la Primăria Craiova, atât din punct de vedere al pregătirii profesionale, cât şi al posibilităţii de a atrage cât mai multe voturi din partea electoratului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica