vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Bilanț nou: 233 de persoane, confirmate pozitiv cu COVID-19

Datele transmise de reprezentanții Prefecturii Dolj, miercuri, 3 iunie, arată că la nivelul județului s-au înregistrat 3 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul total a ajuns la 233 de cazuri.

Din totalul de 233 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, de la începutul pandemiei, 190 au fost declarate vindecate. 8 pacienți sunt în stare gravă.

Conform Direcției de Sănătate Publică Dolj, în rândul personalului medico-sanitar există 25 de cazuri de îmbolnăvire. Alte 28 de cazuri s-au înregistrat printre jandarmii doljeni. De asemenea, 3 polițiști au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, în Dolj au fost testate 7607 persoane, 102 probe fiind recoltate numai în ultima zi.

În privința izolării la domiciliu, în Dolj sunt în acest moment 4525 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, iar în carantină mai sunt alte 37. Până acum, 2.890 de persoane au ieșit din carantină și 15.935 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, poliţiştii doljeni au verificat peste 3.000 de persoane şi aproximativ 50 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităţilor de verificare a persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, poliţiştii doljeni au identificat o persoană care a părăsit locuinţa, deşi se afla în izolare. Persoana în cauză a fost plasată în carantină insituţionalizată şi a fost sancţionată contravenţional. 

Politica