Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Percheziții domiciliare în Vâlcea: droguri confiscate și 11 persoane arestate

Publicat

pe

31 de percheziţii domiciliare au avut loc în judeţul Vâlcea, dar şi în Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu. Anchetatorii au vizat o grupare infracţională de trafic de droguri. Se pare că dosarul este instrumentat de DIICOT Vâlcea, iar în urma descinderilor 11 persoane au fost duse în faţa instanţei. În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că în primăvara anului 2019, un bărbat de 39 de ani, din județul Ilfov, ar fi constituit un grup infracțional, în vederea comiterii traficului de droguri de risc, grup la care au aderat mai multe persoane, inclusiv din judeţul Vâlcea.
Oamenii legii au ridicat de la locuințele vizate 500 de grame de fragmente vegetale, 150 grame praf alb, peste 10.000 de lei, 600 de USD, 240 de euro, două hârtii de 50 de euro posibil false, 55 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de carduri bancare, laptopuri, tablete, stick-uri și carduri de memorie, cântare, grindere, înscrisuri și documente bancare. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe 6 autoturisme de lux.
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea. În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 şi art. 243 alin. 2 Cod procedură penală Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.05.2020 şi până la data de 27.06.2020 inclusiv, faţă de inculpaţii: 1.IANCU MARIUS, 2. CĂLIN ALEXANDRU, 3.CĂLIN IULIAN GEORGE, 4.GHIŢĂ FLORIAN, 5.TĂNASE ALEXANDRU-IONUŢ, 6.MARIEA CONSTANTIN GABRIEL 7.SANDU FLORICĂ, 8. SANDU VALENTIN OPRICĂ, 9. DIMA NARCIS – ADRIAN, zis Dima, 10.PAVEL DANIEL; 11.RADU LIVIU AUREL toţi aflaţi în stare de reţinere în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Valcea. În baza art.275 alin. 3 Cod de procedură penală; Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei.

Continue Reading