marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Adrian Chesnoiu, noul administrator public al Caracalului, vrea să creeze un parteneriat cu cetățenii

De la începutul acestei săptămâni, municipiul Caracal îl are ca administrator public pe Adrian Chesnoiu, care a decis să-și suspende activitatea de director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), pentru a se alătura echipei Primăriei Caracal.
Noul City Manager susține că își dorește să trăiască „într-o comunitate activă, în care să primeze respectul pentru semeni, buna credință și încrederea în oamenii de lângă noi”, motiv pentru care vrea ca administrarea orașului să se realizeze în colaborare cu cetățenii.
„Ca City Manager primul meu gând este legat de deschiderea instituțiilor publice spre cetățean. Administrarea treburilor orașului nu trebuie să fie exclusiv apanajul funcționarilor publici. De aceea eu promovez ideea de parteneriat cu comunitatea, în care întâlnirile periodice cu cetățenii, pentru dezbaterea și identificarea de soluții la problemele noastre, ale tuturor, să devină o realitate și nu un deziderat. Împreună cu concetățenii noștri putem să administrăm mai bine orașul, și nu oricum, ci cu respect și în interesul lor”, a menționat Chesnoiu într-o postare publică.

„Sunt omul faptelor, nu al vorbelor!”
Noul administrator continuă prin a spune că pentru el ceea ce contează sunt faptele și deja are câteva priorități, printre care se numără și asigurarea condițiilor necesare pentru desfășurarea examenelor naționale. De asemenea, acesta a menționat că va impune transparența decizională.
„Proiectele pe care le gândesc doresc să le discut cu cetățenii, prin reprezentanții lor, astfel încât ele să răspundă nevoilor reale ale caracalenilor.
În toată activitatea mea am impus, chiar cu riscul să deranjez, trasparența decizională și transparența folosirii banilor publici. Voi susține și în relația cu cetățeanul aceste principii: orice locuitor al Caracalului trebuie să știe ce gândește să facă administrația orașului pentru creșterea calității vieții sale și cum folosește banul public. (…)
Pentru ca aceste nevoi cetățenești să fie satisfăcute trebuie să construim un parteneriat funcțional între administrație și cetățeni, și cred că le vom dovedi că implementarea rapidă a unor măsuri eficiente vor schimba în bine orașul nostru”, declară Adrian Chesnoiu.
Primarul Caracalului, Liviu Radu, i-a urat bun venit lui Adrian Chesnoiu și a spus că numirea lui în funcție va aduce multe schimbări benefice.
„Am convingerea că multe din proiectele pe care am dorit să le punem în mișcare vor prinde viață. Și multe schimbări în bine vom simți ca locuitori ai orașului nostru. Și asta pentru că vom putea vorbi de o administrare profesionistă a treburilor orașului. Îi cunosc evoluția profesională, îi apreciez calitățile morale și capacitatea de muncă și dăruire; sunt convins că implicarea sa este un câștig pentru orașul nostru.
Bun venit, Adrian Chesnoiu, în echipa Primăriei Caracal!”, a transmis primarul Caracalului, Liviu Radu.

Politica