marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au apărut primele focare de infecție după măsurile de relaxare

Încep să apară noi focare de infecție cu coronavirus în mai multe judeţe din ţară. Sunt focare care apar la o săptămână după intrarea în vigoare a primelor măsuri de relaxare și culmea, ele se înregistrează în unități medicale.

În Olt, sâmbătă au fost confirmați pozitiv 18 asistente de la ambulanță și un jandarm. 

Alte 19 cadre medicale de la două spitale din Iaşi, dar şi 13 pacienţi s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în Alba, şase cadre medicale au fost internate după ce au confirmate pozitiv.

Iar numărul celor infectaţi ar putea creşte în următoarele zile, pentru că s-au făcut mai multe teste, scrie Digi24.

Primele rezultate pozitive au venit vineri după-masă. Un medic rezident şi 10 asistente de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi erau confirmaţi cu noul coronavirus. Abia se întorseseră din cele 14 zile libere, întrucât la Spitalul din Iaşi se lucrează în ture de câte două săptămâni. La nici 24 de ore distanţă, alte 17 persoane au primit rezultate pozitive. De data aceasta, 4 cadre medicale şi 13 pacienţi.

În judeţul Alba, aceleaşi probleme. Secţia de interne-cardiologie-compartiment izolare a unui spital a fost deja închisă pentru 48 de ore pentru efectuarea operațiunilor de dezinfectie.

„Avem șase cadre medicale din cadrul unei unităţi sanitare din judeţ depistate pozitiv. Două au fost depistat în 21 mai şi alte patru în 22 mai – acestea au fost depistate ca urmare a anchetelor epidemiolgice. De la un caz am plecat şi am testat tot mai mulţi şi am depistat alte cazuri, contacţi care, din păcate, sunt cadre medicale. Toţi cei pozitivi sunt internaţi în unitătţi sanitare şi contacţii lor sunt izolaţi la domiciliu. Astfel, am demarat două anchete. Una epidemiologică şi alta a inspectorilor sanitari”, a precizat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Politica