miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Bătrână de 84 de ani, torturată de propria fiică

Mai multe imagini, ce prezintă o bătrână dezbrăcată și bătută cu bestialitate au fost postate pe o rețea de socializare. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu câteva săptămâni, în comuna Creţeni, judeţul Vâlcea.

În imagini apare o bătrână dezbrăcată total, culcată la pământ şi o femeie mai tânără care o loveşte încontinuu cu pumnii, palmele, picioarele, peste tot corpul, inclusiv în cap, nemulţumită că aceasta nu are puterea de a se ridica în picioare, scrie Adevărul.

Înregistrarea conţine şapte minute terifiante, până când agresoarea realizează că este filmată, iar cameramanul amator se vede nevoit să-şi încheie misiunea. Din imagini, reiese că acesta a filmat printre ulucile gardului. Clipul a fost postat pe Facebook vineri seara, 22 mai, de un bărbat din Arad, care locuieşte în Spania, la mai bine de o lună după ce a fost realizat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, incidentul şocant s-a petrecut în ziua de Paşte. Cel care a filmat a sesizat imediat la 112 şi a pus la dispoziţia autorităţilor scenele şocante. Astfel s-a aflat că o femeie de 84 de ani a fost bătută chiar de către fiica ei, de 62 de ani. Victima a fost internată, iar împotriva fiicei, în final, s-a obţinut un ordin de restricţie pe trei luni, perioadă în care nu are voie să se apropie la mai puţin de 10 metri de bătrână. În plus, s-a ales şi cu un dosar penal pentru violenţă domestică. La vremea la care s-a petrecut incidentul şocant, fiica era asistent personal, ea cerând expres acest lucru autorităţilor locale.

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dr. Nicolae Badea, până în urmă cu trei luni, bătrâna era îngrijită de un asistent personal, desemnat de Primăria Creţeni, femeia având mai multe afecţiuni medicale. Între timp, fiica acesteia, care locuia în Râmnicu Vâlcea, a venit la Primărie şi a făcut scandal că mama ei nu este bine îngrijită şi a declarat că se va muta ea la Creţeni ca să aibă grijă de bătrână. Astfel a ajuns fiica asistent personal.

În urma filmărilor apărute, Primăria din Creţeni a luat decizia de a înlocui asistentul personal care are grijă acum de bătrână chiar la domiciliul acesteia.

De asemenea, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea susţine că o poate prelua pe victimă, în regim de urgenţă, dacă i se va cere, într-un Azil de Bătrâni sau într-un un Centru de Violenţă Domestică. Cercetările vor continua din partea tuturor instituţiilor implicate, cazul fiind sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

În spaţiul online, au apărut informaţii, după postarea imaginilor şocante, potrivit cărora episodul din ziua de Paşte nu este singular, că ar mai fi existat şi alte sesizări din partea localnicilor.

Politica