marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai jandarmului depistat cu coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Olt a demarat o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai jandarmului depistat, sâmbătă, cu coronavirus.

Este vorba de un ofițer care este soțul uneia dintre asistentele de la Ambulanță depistate, zilele trecute cu COVID-19.

Într-un comunicat al DSP Olt se arată că: ”jandarmul este contact de familie al unui angajat al SJA Olt, testat pozitiv anterior. Jandarmul se află în izolare la domiciliu din data de 21.05.2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

DSP Olt desfășoară o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai celor patru cazuri confirmate”.

Sâmbătă au fost confirmate pozitiv încă trei angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Olt și jandarmul în discuție. Astfel, numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus la Ambulanță este de 18.

Primul caz de infecție la Ambulanță a fost cel al unei asistente, de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun. Aceasta s-a simțit rău weekend-ul trecut, iar luni a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, fiind internată la spitalul din Mioveni. Imediat colegii ei de tură, 20 de medici, asistenți și ambulanțieri, au fost trimiși acasă în izolare.

Ancheta epidemiologică demarată de DSP continuă, fiind efectuate teste atât în rândul angajaților de la Ambulanță, cât și în rândul contacților de familie ai celor depistați până acum cu coronavirus.

În total, de la începutul epidemiei de coronavirus, în Olt au fost confirmate 71 de cazuri de persoane infectate.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, din care trei persoane în ultimele 24 ore.

Politica