joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FRH a înghețat Liga Florilor: Participarea vâlcencelor în Liga Campionilor, contestată de Neagu și Szab

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis înghețarea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană. Nu toată lumea a fost încântată de această variantă, decizia fiind luată cu un scor de 11-5. Astfel, participarea în cupele europene se va face pe baza clasamentelor din momentul întreruperii competiției. Totodată, în acest sezon nu va retrograde nimeni. Cât despre Cupa României, turneele finale vor avea loc înainte de startul sezonului viitor.
La handbal feminin, în Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se aflau la egalitate de puncte, dar „tigroiacele” aveau un meci mai puțin disputat. Vedeta „tigroaicelor” s-a arătat dezamăgită după decizia Federației.
„Sezonul 2019-2020 a început sub semnul întrebării pentru mine, din cauza problemelor la genunchi. Am început totuși să joc și într-un timp foarte scurt am reușit să revin la forma dinaintea accidentării și am jucat la cel mai înalt nivel. Apoi, sportul a fost și el oprit de către pandemia de Coronavirus. A urmat o perioadă de incertitudini și n-am știut dacă vom reuși să terminăm acest sezon pe terenul de handbal.  Federația Română de Handbal a decis să înghețe campionatul cu clasamentul actual, fără acordarea medaliilor de campioni. Este o decizie nedreaptă care ne dezavantajează. Eram echipa favorită să câștigăm titlul în acest sezon. Singurul motiv pentru care eram pe locul 2 în acest moment, îl reprezenta faptul că aveam un meci mai puțin disputat decât alte echipe. O restanță pe care cel mai probabil am fi câștigat-o. Sper să primim wild-card și să jucăm în Liga Campionilor în sezonul viitor, acolo unde ne este locul și ar fi trebuit să fim calificate direct. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut pe parcursul acestui sezon și sper să ne bucurăm curând de handbal, cu săli pline și spectacol pe teren. Aveți grijă de voi și să ne revedem sănătoși! Ps: Dezamăgirea nu o reprezintă neacordarea titlului, ci stabilirea locului 1 care înseamnă calificare directă în Liga Campionilor!”, a scris Cristina Neagu pe contul său de Facebook.
Neagu nu a fost singura ce consideră că Federația s-a grăbit luând decizia de a îngheța campionatul. Gabi Szabo, șefa CSM București, și-a exprimat supărarea după ce rivalele de la SCM Râmnicu Vâlcea au fost trimise direct în Liga Campionilor.
„E greu de înțeles după ce criterii s-a ghidat Federația Română de Handbal când a decis să tragă cortina peste Liga Florilor și să decidă astfel ierarhia finală, o ierarhie finală care nu ține cont nici măcar de matematică. Federația Română de Handbal, prin Consiliul de Administrație, a ignorat nu doar regulamentele competiției pe care o guvernează, ci și fair-play-ul ce ar trebui să caracterizeze activitatea sa ca for suprem al handbalului românesc. E adevărat, nimeni nu s-a mai confruntat până acum cu o situație ca cea pe care o traversăm cu toții de două luni și jumătate încoace, dar asta nu reprezintă o scuză pentru greșelile pe care federația le face. Este de neînțeles cum unei echipe i se interzice dreptul de a-și apăra șansele și de a-și hotărî viitorul altfel decât pe teren. Este revoltător modul în care o decizie luată acum două săptămâni, de același CA al FR de Handbal, a fost îngropată și înlocuită cu alta. Este trist că Federația Română de Handbal a cedat presiunii la care a fost supusă în ultimele două săptămâni de un club ale cărui revendicări absurde au fost suspect de puternic mediatizate. Prin hotărârea luată, Federația Română de Handbal a arătat că nu îi pasă de munca unor jucătoare, de eforturile unui club reprezentativ nu doar pentru handbalul românesc, ci pentru întreg sportul românesc, a arătat că nu îi pasă de handbal. Clubul Sportiv Municipal București își rezervă dreptul de a ataca prin orice mijloace hotărârea FR de Handbal prin care a fost stabilită ierarhia sezonului 2019-2020 în Liga Florilor”, a scris Szabo, pe o rețea de socializare.

Politica